سیری (Siri) آیفون چیست؟

Siri یک دستیار شخصی دیجیتال است که با سیستم عامل های دستگاه اپل ادغام شده است و کاربران دستگاه های اپل را قادر می سازد تا با استفاده از این فرایند بتوانند سوالات خود پاسخ دهند، وضعیت هوا چک کنند، پروازها را برسی نمایند، در گوگل جستجو کنند، پیام ارسال کنند و موارد دیگر.

کارکردن با سیری بسیار آسان می باشند و با استفاده از کلمات می توانید به راحتی درخواست خود را به سیری بگویید و دیگر نیازی به یادگیری دستورات پیچیده یا ناآشنا نیست.

البته Siri ابزاری نیست که بتوان در محیط های شلوغ و پرسر و صدا با آن کار کرد و یا اینکه از آن انتظار داشت تا کارهایی مثل ویرایش فیلم یا عکس انجام داد.اما در انجام اعمالی که به شدت باعث صرفه جویی در وقت شما می شوند بسیار خوب عمل می کند مانند (“سلام سیری ، لطفاً به همسرم پیام بده که من پنج دقیقه دیر تر به خانه میرسم)، و یا برای باز کردن یک پرونده خاص (“سلام سیری، لطفا صفحه گسترده بودجه ۲۰۱۸ را باز کن”)، نمایش عکس های مورد نظر شما (“سلام سیری، لطفا آلبوم عکس عکس های محصول جدید را باز کن”)، گرفتن اطلاعات راجب اینکه آیا باید برای جلسه بعدظهری که با مشتری دارید چتر ببرید (“هی سیری، آیا ساعت ۳:۰۰ بعد از ظهر باران می بارد؟”)  و کارهای مشابه بسیار عالی عمل می کند.

فعال سازی Siri

می‌توانید عبارت «Hey Siri» را در آیفون، آی‌پد، ایرپاد و HomePod به زبان بیاورید تا دستیار صوتی فعال شود. در آیفون ۴S به بعد باید دکمه هوم (Home) را نگه دارید و از آیفون‌های سری X به بالا دکمه Side را نگه دارید و در اپل‌واچ ها برای فعال‌سازی باید دست خود را روی چرخ‌دنده دیجیتالی (Digital Crown) در سمت راست ساعت نگه دارید تا سیری فعال می‌شود.

  1. ابتدا باید دکمه صفحه اصلی را فشار دهید و نگه دارید. در واقع قابلیت استفاده از Siri به طور پیش فرض در همه دستگاههایی که از آن پشتیبانی می کنند فعال است، بنابراین معمولاً می توانید دکمه Home را فشار دهید و نگه دارید تا ارتباطتان با Siri شروع شود. با نگه داشتن دکمه home اعلان Siri برای شما ظاهر می شود و شما می توانید دستور یا سوال خود را با او در میان بگذارید.

ترفندهای سیری ؛ معرفی ۹ ترفند باحال از سیری که احتمالا نمی دانستید -  آیکلاریفاید

اما اگردر دستگاهتان با انجام این کار سیری شروع به کار نکرد، ممکن است تنها تنظماتش غیرفعال شده باشد و یا اینکه  دستگاه iOS شما خیلی قدیمی می باشد و قابلیت پشتیبانی از سیری را ندارد. برای جزئیات به بخش بعدی مراجعه کنید.

  • زمانی که دستگاه iOS شما به شارژر و پریز برق متصل است، “Hey Siri” بگویید. وقتی دستگاه iOs شما به شارژ متصل است، می توانید با گفتن “Hey Siri” رابط Siri را بدون فشار دادن هیچ دکمه ای راه اندازی کنید.
  • آیفون ۶s، آیفون ۶ اس پلاس، آیفون SE و آیپد پرو به شما این امکان را می دهد که بدون اتصال به دستگاه از “Hey Siri” استفاده کنید.

    اگربا انجام این کار در دستگاهتان  “Hey Siri” کار نمی کند، ممکن است لازم باشد که این قابلیت را ابتدا روشن کنید.

    Siri

  • دکمه تماس را روی هدست بلوتوث خود فشار داده و نگه دارید. اگر هم از یک هدست بلوتوثی استفاده می کنید ، دکمه تماس را فشار دهید و نگه دارید تا زمانی که صدای زنگ اخطاری کوتاه را بشنوید. سپس می توانید دستور یا سوال خود را به سیری بگویید.
  • یه راهکار دیگه این است که دکمه Voice را روی فرمان خود فشار داده و نگه دارید تا Siri را با CarPlay شروع کنید. اگر از CarPlay در اتومبیل خود استفاده می کنید، می توانید استفاده از Siri را با فشار دادن و نگه داشتن دکمه Voice روی فرمان خود آغاز نمایید. همچنین می توانید دکمه Home دیجیتال را در صفحه نمایش CarPlay خود فشار داده و نگه دارید.

Sir

راه اندازی Siri در اپل واچ

اپل واچ خود را بالا و جلوی صورتتان بیاورید و “Hey Siri” بگویید، به محض بالا بردن ساعت  می توانید شروع به گفتن دستور یا سوال خود از سیری کنید.

Siri

لیستی از کارهایی که سیری می تواند انجام دهد:

۱.تماس گرفتن  و شروع FaceTime.

۲.ارسال مطالب و خواندن متن ها

۳.ارسال پیام در برنامه های پیام رسان شخص ثالث

۴. تنظیم هشدارها و تایمر ها

۵. تنظیم یادآوری ها و تقویم

۶.پخش موسیقی (آهنگ های خاص، هنرمندان، ژانرها، لیست پخش)

۷.شناسایی آهنگ ها، بررسی اطلاعات آهنگ مانند هنرمند و تاریخ انتشار و..را ارائه می دهد.

۸.محصولات HomeKit را کنترل کنید

۹. پخش نمایش ها و فیلم های تلویزیونی

۱۰.ترجمه و تبدیل را انجام می دهد

۱۱.معادلات ریاضی را حل می کند

۱۲.سهام را بررسی کنید

۱۳. جهت یابی نقشه های اپل

۱۴.یافتن پرونده ها (در Mac)

۱۵. ارسال پول از طریق Apple Pay

۱۶. بررسی زمان و رتبه بندی فیلم

۱۷. جستجو و یافتن رستوران ها و مشاغل اطراف

۱۸. جستجو و ایجاد یادداشت

۱۹.توییتر و سایر برنامه ها را جستجو می کند

۲۰.باز کردن دوربین و عکاسی

۲۱.افزایش یا کاهش روشنایی

۲۲.پخش پیام های صوتی

۲۳.بررسی آب و هوا

زبان‌های Siri

دستیار صوتی اپل (Siri) می‌تواند به زبان‌های زیادی صحبت کند و متوجه حرف‌های شما شود، از جمله:

  • ایتالیایی
  • سوئدی
  • نروژی
  • روسی
  • انگلیسی
  • اسپانیایی
  • فرانسوی
  • آلمانی
  • ترکی استانبولی
  • ژاپنی

سیری لهجه‌های متفاوت انگلیسی مانند: استرالیایی، کانادایی، هندی، بریتانیایی، آمریکایی و سنگاپوری را متوجه می‌شود و امکان آن را پدید می‌آورد که بخش زیادی از مردم بتوانند با آن تعامل کنند در لیست زبان‌ها خبری از زبان فارسی نیست و اپل هم برنامه‌ای برای اضافه کردن آن به دستیار صوتی خود ندارد اما با اپلیکیشنی به نام Shortcuts می‌توانید با سیری خود فارسی صحبت کنید و فرمان‌هایی را برای Siri در نظر بگیرید.

وقتی چندین دستگاه در نزدیکی شما وجود داشته باشد و شما به کمک دستور “Hey Siri” دستیار صوتی سیری را فعال می‌کنید، همه دستگاه‌ها به طور همزمان پاسخ نمی‌دهند، دستگاه‌ها از بلوتوث برای تعیین اینکه کدام دستگاه باید به درخواست پاسخ دهد استفاده می‌کنند و تنها دستیاری که صدا شما را بهتر شنیده باشد به در خواست شما پاسخ می‌دهید. اگر یک HomePod در نزدیکی خود دارید، این هوم پاد به درخواست‌های “Hey Siri” پاسخ می‌دهد! حتی وقتی که دستگاه‌های دیگری در نزدیکی شما از ویژگی “Hey Siri” پشتیبانی می‌کنند.

اگر از ایرپاد اپل (Apple’s Airpod) استفاده می‌کنید، با دوبار ضربه زدن روی ایرپاد سیری فعال می‌شود و می‌توانید سوالات خود را بپرسید.

برنامه‌های شخص ثالث

از iOS ۱۰ به بعد، توسعه‌دهندگان توانسته‌اند آپ های یکپارچه ای با سیری ارائه دهند. برای مثال شما می‌توانید از سیری برای فرستادن پیام در واتس‌اپ یا اپلیکیشن نصب شده دیگر استفاده کنید.

برای بررسی اپ‌های یکپارچه با سیری به آدرس زیر در تلفن همراه خود بروید: Settings > Siri > App Support

رقبای Siri

دستیار صوتی گوگل Google Assistant

گوگل با بهره‌مندی از توان عظیم در حوزه‌های مختلف فنّاوری خود اقدام به طراحی یک دستیار دیجیتالی کرد که این دستیار صوتی بر روی سیستم‌عامل Android قابل‌استفاده می‌باشد. درواقع دستیار صوتی جدید گوگل را می‌توان یکی از نوادگان تکنولوژی سابق این کمپانی در زمینه دستیارهای دیجیتالی یعنی Google Now دانست.

سرویس‌های دستیار صوتی گوگل حتی در ورژن های اولیه دستیارهای دیجیتالی خود یعنی Google Now نیز به قابلیت تشخیص بسیار خوبی مجهز بودند. تقریباً تمامی کلمات گفته‌شده توسط کاربر را متوجه می‌شد و قابلیت نوشتن آن‌ها را دارا بود، حتی اگر آن کلمه بی‌معنی بود و در زبان انگلیسی وجود نداشت. اما تشخیص با هوش بالا تنها یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این کمپانی می‌باشد.

Siri

دستیار صوتی آمازون Alexa

شرکت آمازون با یک استراتژی متفاوت از سایر کمپانی‌های حوزه دستیار صوتی وارد این حوزه شد، این استراتژی به دستیار صوتی آمازون اجازه استفاده از تمامی گجت های تولیدی که از زیرمجموعه نمونه اولیه هوشمند این شرکت یعنی Echo هستند را خواهد داد. شرکت آمازون به وسیله‌ی دستیار صوتی خود که با اسپیکر Echo ادغام کرده و نام الکسا (Alexa) را برای آن برگزیده است، قصد دارد دنیای IOT یا همان اینترنت اشیا را به سلطه خود درآورد.