Galaxy A72 بخریم یا Poco X3 pro؟
Galaxy A72 بخریم یا Poco X3 pro؟

بخش میانی بازار گوشی‌های هوشمند از همیشه شلوغ‌تر شده است و محصولات مختلف از همیشه تواناتر! در واقع تکنولوژی در حدی پیشرفت داشته که میانرده‌های بازار هم برخی از ویژگی‌های بسیار جذاب گوشی‌های پرچمدار را به ارث برده‌اند و دیگر نیازی نیست برای تجربه قابلیت‌های خوب هزینه خیلی زیادی را متحمل شوید (Galaxy A72 و Poco X3 pro نمونه واضح این امر هستند).

با وجود این که گوشی‌های میانرده نیز تواناتر از قبل شده‌اند، اما همچنان رقابت سرسختی بین برندهای مختلف و محصولات آن‌ها وجود دارد، چرا که هر شرکتی سیاست خاص خود را دنبال می‌کند و هر محصولاتی از ویژگی‌های منحصربه فردی بهره می‌برد.

در این مطلب قصد داریم به مقایسه Galaxy A72 با Poco X3 pro بپردازیم، دو گوشی میانرده که کمی هم با هم اختلاف قیمت دارند و کهکشانی سامسونگ با قیمت بیشتری در حال حاضر در بازار کشور به فروش می‌رسد. در ادامه این دو دستگاه را در زمینه‌های مختلف با هم مقایسه خواهیم کرد و در پایان هر بخش محصول برتر را معرفی می‌کنیم تا شما بتوانید میانرده بهتر متناسب با نیازهای خود را خریداری کنید.

(توجه گردد که محتویات درون جعبه، بنا به موجودی روز و منطقه هر موجودی می‌تواند متفاوت باشد).

خرید poco x3 pro

خرید Galaxy A72

طراحی

همان طور که در بررسی Galaxy A72 نیز بیان کردیم، سامسونگ امسال بالاخره طراحی گوشی‌های میانرده خود را دستخوش تغییر کرده که این طراحی جدید به مراتب زیباتر و جذاب‌تر می‌باشد. از طرفی پوکو ایکس ۳ پرو دقیقا از طراحی یکسانی با پوکو ایکس ۳ استفاده می‌کند و شرکت پوکو ترجیح داده تا همان طراحی را در نسخه پرو نیز ادامه دهد.

Galaxy A72 کره‌ای‌ها تماما از جنس پلاستیک ساخته شده است، اما خوشبختانه این پلاستیک طراحی مات در قاب پشتی دارد و این محصول را زیباتر از پیش می‌کند، به علاوه این که اثرانگشت نیز کمتر به قاب پشتی جذب می‌شود و اینگونه گوشی تمیزتر می‌ماند. این کهکشانی ۲۰۳ گرم وزن و ۸.۴ میلی متر ضخامت دارد و شاید نتوان خیلی ارگونومی آن را خوب به حساب آورد.

در طرف مقابل پوکو ایکس ۳ پرو نیز تماما از جنس پلاستیک ساخته شده و قاب پشتی آن هم مات است و هم براق! به طوری که کناره‌های نوار وسطی قاب پشتی طراحی مات دارند و خود نوار وسطی که از لوگوی بزرگ پوکو نیز میزبانی می‌کند دارای طراحی براق می‌باشد. این محصول نیز وزنی ۲۱۵ گرمی و ضخامتی ۹.۴ میلی متری دارد که در کل آن را به گوشی بزرگ، ضخیم و سنگینی بدل می‌کند و به همین دلیل بین این دو محصول Galaxy A72 از ارگونومی بهتری بهره می‌برد.

Galaxy a72
طراحی قاب پشتی دو گوشی در مطلب A72 بخریم یا poco x3 pro

البته باید به این موضوع هم اشاره کنیم که پوکو ایکس ۳ پرو لبه‌های پشتی خمیده دارد که باعث می‌شود در دست بنشیند، اما از طرفی این لبه‌های خمیده در Galaxy A72 کمتر است و قرار گرفتن آن در دست حس امنیت کمتری به شما می‌دهد.

به سراغ قاب پشتی پوکو ایکس ۳ برویم، جایی که فریم تقریبا مستطیلی دوربین‌ها درون یک دایره در مرکز بالایی قاب پشتی جای گرفته و بیرون زدگی نسبتا زیادی هم دارد که باعث می‌شود دوربین‌ها بیشتر در معرض خط و خش قرار بگیرند. چیدمان لنز دوربین‌ها به همراه فلش این گوشی به گونه‌ای است که حرف X را تشکیل می‌دهد و پسوند X خود را یادآوری می‌کند.

قاب پشتی Galaxy A72 نیز از فریم مستطیل شکل دوربین‌ها و لوگوی سامسونگ در قسمت پایینی میزبانی می‌کند. فریم دوربین‌ها این گوشی طراحی کاملا جدیدی در مقایسه با نسل قبل دارد و حالا فضای بین‌ دوربین‌ها و فریم آن‌ها به رنگ یکسان با قاب پشتی درآمده که حس پیوستگی جذابی را به شما منتقل می‌کند، گویی تمام قاب پشتی به صورت یکپارچه با هم طراحی شده‌اند. فریم دوربین‌های این گوشی نیز بیرون زدگی نسبتا زیادی مانند رقیب دارند و باعث می‌شوند تا هنگام قرار دادن این کهکشانی به روی میز یا هر سطح صاف دیگری تعادل خوبی برقرار نشود.

در کل در مورد زیبایی قاب پشتی خیلی نمی‌توان حرف خاصی زد، چرا که کاملا به سلیقه‌ی کاربران برمی‌گردد، اما در نهایت در نگاه اول طراحی Galaxy A72 سامسونگ جذاب‌تر به نظر می‌رسد و حس مرغوب بودن بیشتری را انتقال می‌دهد.

galaxy a72
طراحی قاب پشتی در مطلب مقایسه گوشی A72 و Poco X3 Pro

فریم اطراف هر دو گوشی طراحی براقی دارد و در پوکو ایکس ۳ پرو شاهد دکمه پاور یکپارچه با حسگر اثرانگشت و دکمه‌های ولوم در سمت راست، اینفرارد و میکروفون دوم در لبه‌ی بالایی، درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه جانبی در سمت چپ و در آخر جک ۳.۵ میلی متری صدا، اسپیکر، درگاه Type C و میکروفون اصلی در لبه‌ی پایینی هستیم.

در کهکشانی کره‌ای‌ها این چیدمان به روی فریم اطراف کمی متفاوت اتفاق افتاده و درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه جانبی به لبه‌ی بالایی منتقل شده است و همچنین دکمه‌ی پاور طراحی ساده‌ای داشته و حسگر اثرانگشت در این محصول به زیر نمایشگر منتقل شده است.

قبل از پرداختن به طراحی قسمت جلویی هر دو دستگاه باید یک برتری کامل نماینده سامسونگ نسبت به نماینده پوکو را بیان کنیم و آن هم پشتیبانی از گواهی IP67 در مقابل پشتیبانی از گواهی IP53 می‌باشد. Galaxy A72 به لطف پشتیبانی از گواهی IP67 می‌تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری آب قرار بگیرد و با مشکلی مواجه نشود، در حالی که گواهی IP53 پوکو ایکس ۳ پرو تنها به معنای مقاومت در برابر پاشش آب است (مثلا هنگام باریدن باران با شدت کم). به این ترتیب در این زمینه قطعا میانرده سامسونگ برتری خواهد داشت.

طراحی قاب پشتی دو گوشی در مطلب A72 بخریم یا poco x3 pro

در نهایت به سراغ قاب جلویی برویم، جایی که شما بیشترین زمان خود با گوشی را صرف نگاه کردن به آن می‌کنید. قاب جلویی A72 از یک نمایشگر ۶.۷ اینچی میزبانی می‌کند که حدود ۸۴.۴ درصد فضای روبرویی را به خود اختصاص داده و از یک دوربین سلفی درون یک پانچ هول میزبانی می‌کند. بالای نمایشگر و چسبیده به فریم بالایی نیز اسپیکر مکالمه به چشم می‌خورد که به شکلی عریض و پهن طراحی شده است.

در قسمت جلویی پوکو ایکس ۳ پرو نیز یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی وجود دارد که ۸۴.۶ درصد فضای روبرویی را به خود اختصاص داده و مانند رقیب در بالا توسط دوربین سلفی درون یک حفره کوچک بریده شده و اسپیکر مکالمه نیز در منتها الیه بالایی جای گرفته است. حفره دوربین سلفی پوکو ایکس ۳ پرو از رقیب کمی کوچک‌تر می‌باشد و کمتر مزاحم مشاهده‌ی محتوا می‌شود.

به طور کلی اما در قاب جلویی هر دو گوشی بسیار شبیه به هم هستند، چه از نظر اندازه و چه از نظر نسبت نمایشگر به بدنه و نسبت طول به عرض گوشی که در هر دو ۲۰ به ۹ است. البته یک تفاوتی که در این قسمت وجود دارد و شرایط پوکو ایکس ۳ پرو را بهتر نشان می‌دهد استفاده از گوریلاگلس ۶ برای مراقبت از نمایشگر است، در حالی که در کهکشانی سامسونگ از گوریلاگلس ۵ استفاده شده است.

طراحی قاب پشتی در مطلب مقایسه گوشی A72 و Poco X3 Pro

در آخر Galaxy A72 در چهار رنگ مشکی، بنفش، آبی و سفید به بازار عرضه شده که حق انتخاب بیشتری به شما می‌دهد و در طرف مقابل پوکو ایکس ۳ پرو سه رنگ مشکی، آبی و برنزی دارد.

برای جمع بندی این بخش باید Galaxy A72 را به دلیل وزن و ضخامت کمتر، پشتیبانی از گواهی IP67، طراحی زیباتر قاب پشتی و حق انتخاب بیشتر در رنگ‌ها برنده‌ی بخش طراحی بدانیم و اگر طراحی یک گوشی برای شما بسیار اهمیت دارد کهکشانی سامسونگ برتر به نظر می‌رسد.

نمایشگر: کیفیت یا نرخ نوسازی؟

در واقع برای این که به این پرسش پاسخ دهیم که کدامیک از این دو گوشی نمایشگر بهتری دارد، اول باید به این پرسش پاسخ دهیم که به نرخ نوسازی بیشتر اهمیت می‌دهیم یا به کیفیت کلی نمایشگر؟ اگر به این سوال جواب دهید انتخاب برنده‌ی این بخش برای شما بسیار ساده می‌شود.

پوکو ایکس ۳ پرو از یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی از نوع IPS با رزولوشن FHD+ بهره می‌برد که تراکم پیکسلی ۳۹۵ را ارائه می‌کند. این صفحه نمایش از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند، دقیقا همان فناوری که در گوشی‌های پرچمدار و بالارده شاهد آن هستیم و اتفاق مهم دیگر این که برای این نمایشگر HDR10 نیز در نظر گرفته شده است.

مشخصات بالا یعنی با یک نمایشگر بسیار خوب مواجه هستیم و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی آن باعث می‌شود تا محتوای مختلف بسیار روان به نمایش گذاشته شود و گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت به کاری بسیار لذت بخش بدل شود. تنها عامل مهمی که نمایشگر این گوشی را با پرچمداران یا بالارده‌ها متمایز می‌کند استفاده از پنل IPS به جای پنل امولد می‌باشد.

پنل‌های امولد رنگ مشکی به مراتب عمیق‌تری به نمایش می‌گذارند و مشاهده‌ی محتوا در این نوع نمایشگر جذاب‌تر می‌باشد. به لطف این پنل می‌توان از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر یا قابلیت نمایشگر همیشه روشن بهره برد و به کمک روشن کردن دارک مود به مصرف کمتر باتری کمک کرد.

طراحی قاب جلویی در مطلب مقایسه گوشی A72 و Poco X3 Pro

حال که این موارد را برای شما شرح دادیم به سراغ نمایشگر Galaxy A72 برویم، جایی که یک پنل سوپر امولد ۶.۷ اینچی با رزولوشن FHD+ خودنمایی می‌کند. این صفحه نمایش تراکم پیکسلی ۳۹۴ را ارائه کرده و از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند.

کیفیت نمایشگر Galaxy A72 واقعا خوب است و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی و روشنایی مطلوب آن باعث می‌شود که بخش نمایشگر به طور کلی یکی از قسمت‌های جذاب کهکشانی سامسونگ به حساب بیاید. این صفحه نمایش رنگ‌ها را به شکل زنده و جذاب به نمایش می‌گذارد و رنگ مشکی نیز بسیار عمق نمایش داده می‌شود.

اما بعد از همه‌ی این توضیحات، صفحه نمایش کدام گوشی بهتر است؟ پاسخ ساده است، اگر نرخ نوسازی برایتان اهمیت بالاتری دارد باید گفت نمایشگر پوکو ایکس ۳ پرو به لطف نزخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی همه‌ی محتوا را به روان‌ترین شکل ممکن به نمایش می‌گذارد. اما اگر کیفیت نمایشگر و روشنایی آن برایتان اهمیت دارد باید Galaxy A72 سامسونگ را گزینش کنید.

galaxy a72
طراحی قاب جلویی در مطلب مقایسه گوشی A72 و Poco X3 Pro

درواقع نمی‌توان برنده‌ی قطعی در این بخش مشخص کرد و باید بنا به نیاز خود بین نرخ نوسازی بالاتر و نمایشگر باکیفیت‌تر و روشن‌تر یکی را انتخاب کنید (به شخصه اگر قرار باشد بین این دو انتخاب کنم نمایشگر گلکسی A72 را به دلیل کیفیت بهتر، روشنایی بیشتر و همچنین برخورداری از قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن انتخاب می‌کنم).

به طور کلی در نظر داشته باشید که روشنایی نمایشگر پوکو ایکس ۳ پرو یکی از نقاط ضعف بخش نمایشگر به حساب می‌آید و اگر زیر نور مستقیم خورشید بخواهید از آن استفاده کنید محتوا چندان به صورت شارپ و با خوانایی عالی به نمایش درنمی‌آیند.

اسپیکر

خوشبختانه هر دو گوشی از اسپیکرهایی استریو استفاده می‌کنند، که این صدای استریو به کمک اسپیکر موجود بر لبه‌ی پایینی و همچنین اسپیکر مکالمه موجود بالای نمایشگر تولید می‌شود. از نظر بلندی و کیفیت صدا هر دو گوشی در یک سطح قرار می‌گیرند و می‌توان آن‌ها را مناسب ارزیابی کرد.

طراحی براق فریم دو گوشی و اسپیکر در مطلب A72 بخریم یا poco x3 pro

درواقع این اسپیکرهای استریو دو گوشی از اسپیکر تکی موجود به روی گوشی‌های دیگر عملکرد بهتری دارند و صدایی فراگیرتر را به گوش شما می‌رسانند. این یعنی برای یک میانرده کیفیت این اسپیکرها خوب است اما قطعا در مقایسه با گوشی‌های پرچمدار هم از نظر بلندی و هم از نظر کیفیت صدا در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرند.

دوربین

در بخش دوربین گلکسی A72 و پوکو ایکس ۳ پرو هر دو از دوربین‌های چهارگانه بهره می‌برند، اما ترکیب این دوربین‌ها یکسان نمی‌باشد، چرا که A72 چهار لنز عریض، فوق عریض، تله فوتو و ماکرو دارد، درحالی که پوکو ایکس ۳ پرو مانند خیل عظیمی از گوشی‌های میانرده از چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان استفاده می‌کند.

چیدمان لنز دوربین‌ها در مطلب مقایسه گوشی A72 و Poco X3 Pro

دوربین اصلی

دوربین اصلی پوکو ایکس ۳ پرو از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۲.۰ اینچ و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرونی استفاده می‌کند. این سنسور Sony IMX 582 در پس یک لنز ۲۵ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند.

این دوربین به دلیل استفاده از قابلیت Quad-Bayer به صورت پیش فرض عکس‌هایی ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند و می‌تواند در نهایت کیفیت ۴K 30fps به ضبط ویدئو بپردازد. دوربین اصلی در پوکو ایکس ۳ سنسور ۶۴ مگاپیکسلی دارد که اینجا به ۴۸ مگاپیکسل کاهش داشته و دلیل آن کاهش هزینه‌ها برای استفاده از تراشه‌ای بسیار قدرتمند به نظر می‌رسد.

در طراف مقابل دوربین اصلی گلکسی A72 نیز سنسور ۶۴ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۱.۷ اینچ و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرون دارد و در پس یک لنز ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره می‌برد که آن را یک گام به دنیای گوشی‌های پرچمدار نزدیک کرده است.

این دوربین نیز به دلیل بهره مندی از قابلیت Quad-Bayer به صورت پیش فرض عکس‌هایی ۱۶ مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند و همچنین می‌تواند در نهایت کیفیت ۴K 30fps به ضبط ویدئو بپردازد. لازم به ذکر است که هر دوی این دوربین‌ها از قابلیت نایت مود استفاده می‌کنند.

دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض پوکو ایکس ۳ پرو سنسوری ۸ مگاپیکسلی دارد که در پس لنزی ۱۵ میلی متری با دیافراگم f/2.2 و فوکوس ثابت قرار گرفته و توانایی ثبت تصاویری ۱۱۹ درجه‌ای را داراست. این دوربین قابلیت نایت مود داشته و در مقایسه با پوکو ایکس ۳ معمول که سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی داشت با پسرفت مواجه شده و از سنسوری ۸ مگاپیکسلی بهره می‌برد.

در طرف مقابل کهکشانی کره‌ای‌ها از سنسوری ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه پیکسل ۱.۱۲میکرونی بهره می‌برد و در پس لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته و می‌تواند عکس‌هایی ۱۲۳ درجه‌ای به ثبت برساند.

دوربین تله فوتو

بین این دو گوشی تنها A72 از لنز تله فوتو بهره می‌برد و با استفاده از این لنز سامسونگ تلاش کرده تا این میانرده را یک پله به گوشی‌های پرچمدار نزدیک‌تر کند. سنسور ۸ مگاپیکسلی این دوربین دارای اندازه پیکسل ۱.۰ میکرونی بوده و در پس لنزی با دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است.

دوربین تله فوتو از قابلیت‌های فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره مند بوده و می‌تواند تا ۳ برابر به صورت اپتیکال به روی سوژه مورد نظر شما زوم کند.

دوربین ماکرو

دوربین ماکرو پوکو ایکس ۳ پرو سنسوری ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 دارد و این اعداد برای نماینده سامسونگ سنسور ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 می‌باشد. هیچ کدام از دوربین‌های ماکرو فوکوس خودکار ندارند، اما کهکشانی کره‌ای‌ها به لطف بازه‌ی بیشتر فوکوس سریع‌تر و راحت‌تر می‌تواند به روی سوژه مورد نظر فوکوس کند.

دوربین سلفی

دوربین سلفی در این دوره اهمیت بالایی پیدا کرده است، هم از جهت گرفتن عکس‌های سلفی و هم از جهت ویدئو کال‌های بسیاری که به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور هستیم در طول روز انجام دهیم. به همین سبب شرکت‌ها هم توجه بیشتری به دوربین سلفی دارند و در این دو میانرده هم این موضوع کاملا قابل مشاهده است.

دوربین سلفی پوکو ایکس ۳ پرو سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۳.۴ اینچ و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرون دارد و در پس یک لنز عریض با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است. این دوربین می‌تواند در نهایت کیفیت ۱۰۸۰p 30fps به ضبط ویدئو بپردازد.

دوربین سلفی گلکسی A72 وضعیت بهتری دارد و از سنسوری ۳۲ مگاپیکسلی برخوردار می‌باشد. این سنسور ۱/۲.۸ اینچی با اندازه‌ی پیکسل ۰.۸ میکرونی در پس یک لنز ۲۶ میلی متری با دیافراگم f/2.2 قرار گرفته و می‌تواند ویدئوهایی با نهایت کیفیت ۴K 30fps به ثبت برساند.

پرتره

پوکو ایکس ۳ پرو با دوربین اصلی و به کمک سنسور ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان به ثبت تصاویر پرتره اقدام می‌کند. در گلکسی A72 این لنز جای خود را به لنز تله فوتو داده است و این گوشی برای ثبت پرتره و تشخیص سوژه از پس‌زمینه از دوربین‌های دیگر کمک می‌گیرد.

جمع بندی بخش دوربین

انتخاب برنده این بخش کار چندان دشواری نیست، نماینده سامسونگ به دلیل داشتن لنز تله فوتو، لرزشگیر اپتیکال تصویر، امکان ضبط ویدئو ۴K با دوربین سلفی و همچنین عملکرد کلی بهتر دوربین‌ها برنده‌ی قطعی این بخش خواهد بود و اگر دوربین بخش مهمی برای شما است باید به سراغ A72 بروید و این کهکشانی را انتخاب کنید (البته می‌توانید هم نگاهی به گلکسی A52 داشته باشید که به غیر از لنز تله فوتو ترکیب یکسانی با برادر بزرگ‌تر خود دارد).

سخت افزار: برتری قاطع پوکو ایکس ۳ پرو

پوکو ایکس ۳ پرو در مقایسه با پوکو ایکس ۳ در بخش دوربین پسرفت‌هایی را به خود دیده و همان طور که در بالا هم بیان کردیم دلیل این کار استفاده پوکو از تراشه‌ای بسیار قدرتمند برای این محصول می‌باشد. به بیان ساده‌تر پوکو تا حدی بخش دوربین را فدای بخش سخت افزاری محصول خود کرده تا پوکو ایکس ۳ پرو برای افرادی که به این بخش توجه ویژه‌ای دارند به یکی از بهترین گزینه‌های ممکن بدل شود.

به طور کلی در نقد و بررسی A72 نیز عنوان کردیم که شاید بتوان تراشه‌ی اسنپدارگون ۷۲۰G را برای A52 که قیمت کمتری دارد پذیرفت، اما استفاده از همین تراشه برای A72 چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و باعث می‌شود از نظر سخت افزاری در بازه‌ی قیمتی A72 گزینه‌های بسیار بهتری وجود داشته باشد.

از همه‌ی این توضیحات بگذریم و نگاهی به مشخصات دو رقیب بیندازیم، جایی که پوکو ایکس ۳ پرو از تراشه‌ی ۷ نانومتری اسنپدارگون ۸۶۰ استفاده می‌کند، تراشه‌ای بسیار قدرتمند که از هشت هسته پردازنده مرکزی (۱×۲.۹۶ GHz Kryo 485 Gold & 3×۲.۴۲ GHz Kryo 485 Gold & 4×۱.۷۸ GHz Kryo 485 Silver) و پردازنده گرافیکی Adreno 640 میزبانی می‌کند.

این تراشه توانایی اجرای تمام بازی‌های جدید در نهایت کیفیت و بدون افت فریم را داراست و گزینه بسیار خوبی برای بازی کردن به حساب می‌آید، چرا که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی آن در کنار سخت افزار قدرتمند تجربه‌ای بسیار لذت بخش را برای شما به ارمغان می‌آورد. به بیان بسیار ساده این گوشی توان پردازشی به مراتب بیشتری نسبت به یک گوشی میانرده دارد و از این نظر با خیال راحت می‌توانید به روی عملکرد بسیار خوب آن حساب باز کنید.

مجموعه سخت افزاری پوکو ایکس ۳ پرو را ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم کامل می‌کند (در این بررسی ما نسخه رم ۸ را در نظر گرفته‌ایم) و به لطف این حافظه رم هیچ مشکلی از بابت اجرای چند برنامه در کنار هم و مولتی تسکینگ وجود نخواهد داشت.

در طرف مقابل نماینده سامسونگ از تراشه‌ی اسنپدارگون ۷۲۰G بهره می‌برد، تراشه‌ای ۸ نانومتری و میانرده که هشت هسته پردازنده مرکزی (۲×۲.۳ GHz Kryo 465 Gold & 6×۱.۸ GHz Kryo 465 Silver) و پردازنده گرافیکی Adreno 618 را شامل می‌شود. این گوشی نیز دقیقا مانند پوکو ایکس ۳ پرو در نسخه‌های ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم تولید شده است.

در استفاده‌های معمول شامل گشت و گذار در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و عکاسی و … این گوشی عملکرد سریع و روانی دارد و حتی می‌تواند بازی‌های جدید را نیز با کیفیت متوسط اجرا کند (شاید کمی افت فریم نیز در طول بازی مشاهده شود)، اما زمانی که قرار باشد این تراشه را با تراشه موجود به روی پوکو ایکس ۳ پرو مقایسه کنیم، قطعا چند پله عقب‌تر قرار می‌گیرد.

در واقع اگر استفاده شما از گوشی سبک است پردازنده‌ی گلکسی A72 به خوبی می‌تواند از پس انجام کارها بربیاید اما اگر استفاده سنگینی از گوشی دارید بدون هیچ شک و تردیدی باید پوکو ایکس ۳ پرو را انتخاب کنید و این نماینده شرکت پوکو با اختلاف برنده‌ی بخش سخت افزار خواهد بود و کهکشانی سامسونگ را پشت سر می‌گذارد.

شایان ذکر است که هر دو گوشی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی می‌کنند و در صورت نیاز می‌توانید حافظه آن‌ها را از طریق کارت حافظه جانبی افزایش دهید.

نرم افزار

بخش نرم افزار را خیلی نمی‌توان با هم مقایسه کرد و برنده‌ی خاصی در نظر گرفت، چرا که هر کاربر با یک رابط کاربری احساس راحتی بیشتری دارد و فضای آن را بیشتر می‌پسندد. از طرفی با دو رابط کاربری خوب و پر قابلیت به روی این دو گوشی روبرو هستیم که خود شما باید تصمیم بگیرید که کدامیک برای استفاده شما کاربردی‌تر است.

پوکو ایکس ۳ پرو به صورت پیش فرض از Miui 12 مخصوص پوکو بر پایه‌ی اندروید ۱۱ بهره می‌برد (Miui 12 مخصوص پوکو در واقع همان Miui است با کمی تغییرات در ظاهر آیکون‌ها و …). در طرف مقابل کهشکانی سامسونگ نیز به آخرین نسخه از One Ui یعنی نسخه ۳.۱ بر مبنای اندروید ۱۱ مجهز شده است.

باتری

هر چه پیش‌تر می‌رویم و قابلیت‌های جدید مانند نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی به گوشی‌ها اضافه می‌شود کار باتری دستگاه سخت‌تر شده و باید انرژی بیشتری برای تغذیه کردن بخش‌های مختلف تأمین کند. شرکت‌ها نیز یکی از راه حل‌های این موضوع را افزایش ظرفیت باتری گوشی‌ها می‌دانند و به همین دلیل هم هست که سامسونگ تا به حال دو گوشی گلکسی M 62 و گلکسی M51 را با ظرفیت باتری ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعتی روانه‌ی بازار کرده است.

این دو گوشی نیز ظرفیت باتری تقریبا مشابهی دارند، این ظرفیت برای نماینده کره‌ای‌ها ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت و برای نماینده چینی‌ها ۵۱۶۰ میلی آمپر ساعت است. از نظر شارژ دهی کم و بیش عملکرد مشابهی را بین دو گوشی مشاهده می‌‌کنیم و هر دو می‌توانند با استفاده روزمره شما را بیش از یک روز همراهی کنند.

به بیان دقیق‌تر گلکسی A72 عملکرد بهتری هنگام پخش ویدئو از خود نشان می‌دهد و پوکو ایکس ۳ پرو زمان بیشتری می‌تواند شما را به هنگام وب گردی و گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی همراهی کند. پس در زمینه شارژ دهی برنده‌ای نخواهیم داشت و هر دو دستگاه عملکرد رضایت بخشی دارند.

در زمینه شارژ شدن پوکو ایکس ۳ پرو از شارژ سریع ۳۳ واتی در مقایسه با ۲۵ وات گلکسی A72 استفاده می‌کند، اما در عمل جالب است که هر دو در ۳۰ دقیقه تقریبا ۵۵ درصد شارژ می‌شوند و شارژ کامل آن‌ها حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. پس در زمینه سرعت شارژ نیز هر دو عملکرد یکسان و خوبی از خود نشان می‌دهند و نمی‌توان برنده‌ای در نظر گرفت.

جمع بندی: گلکسی A72 بخریم یا poco x3 pro؟

در طول بررسی و در بخش‌های مختلف تلاش کردیم تا این دو میانرده را با هم مقایسه کنیم و در هر قسمت گوشی برتر را اعلام کنیم تا شما بر اساس اولویت‌های خود بتوانید تصمیم بگیرید که کدام محصول می‌تواند به کارتان بیاید و انتخاب مناسب‌تری باشد.

به طور خلاصه اما اگر بخواهیم این دو را با هم مقایسه کنیم، اگر نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، سخت افزار بسیار قدرتمند و قیمت جزو اولویت‌های اصلی و اساسی شماست باید پوکو ایکس ۳ پرو را انتخاب کنید، اما اگر به کیفیت نمایشگر و کیفیت عکس‌های گرفته شده بیشتر اهمیت می‌دهید شاید بهتر باشد که کهکشانی سامسونگ را انتخاب کنید.

در نظر داشته باشید که وقتی گوشی را در یک بخش برتر اعلام می‌کنیم این صرفا در مقام مقایسه به دست آمده است و ممکن است شما به تنهایی از گوشی دیگر استفاده کنید و رضایت کاملی نیز از بخش مذکور داشته باشید. در ادامه جدولی آورده‌ایم که برتری‌های هر گوشی نسبت به رقیب شرح داده شده است.

 

برتری‌های پوکو ایکس ۳ پرو

  • استفاده از نرخ نوسازی ۱۲۰
  • پشتیبانی نمایشگر از HDR10
  • استفاده از گوریلاگلس ۶
  • قدرت سخت افزاری بسیار بهتر
  • قیمت پایین‌تر

برتری‌های گلکسی A72

  • پشتیبانی از گواهی IP67
  • نمایشگر باکیفیت‌تر و روشن‌تر
  • بهره مندی از لنز تله فوتو
  • عملکرد بهتر دوربین‌ها