داینامیک آیلند یا جزیره پویا چیست ؟

Dynamic Island

این روز ها و با عرضه سری آیفون ۱۴ توسط شرکت اپل کلمه Dynamic Island یا جزیره پویا بارها به گوش همه خورده است و این سوال در ذهن افراد شکل گرفته که Dynamic Island یا جزیره پویا چیست؟ یا چه کاربردی دارد.

Dynamic Island یا جزیره پویا؛ این عبارت نامی است که اپل برای جدیدترین ویژگی آیفون ۱۴ پرو برگزیده است.بعد از گذشت ۵ سال از ناچ یا همان بریدگی نمایشگر گوشی ، اپل بلاخره از طراحی مورد انتظار خود رونمایی کرد.حالا در بالای صفحه نمایش بریدگی جدید شبیه کپسول وجود دارد که رسما داینامیک آیلند یا جزیره پویا نامیده می شود.

بررسی جزئیات Dynamic Island در آیفون ۱۴

به قبل‌تر برگردیم، زمانی که ناچ در آیفون برای اولین بار در سری آیفون X ظاهر شد، در آن زمان اپل و سایر سازندگان سعی کردند تمامی دکمه‌ها، دوربین‌ها و حاشیه‌هایی را که جلوه‌ی گوشی‌های پرچم‌دارشان را به هم ریخته‌اند، پنهان کنند.اما بحث برای اپل کمی فرق داشت، زیرا اپل قرار بود یک دوربین، یک سنسور مجاورت، و همچنین سنسور TrueDepth را در قسمت بالایی یا همان ناچ جای‌گذاری کند؛ پس میزان قابل توجهی از سنسور‌ها و فناوری‌ها باید در یک فضای محدود گنجانده می‌شد.

برخی از سازندگان موفق شده‌اند تقریباً همه چیز را در زیر صفحه نمایش قرار دهند، حتی یک دوربین سلفی و یک اسکنر اثرانگشت زیر صفحه نمایش؛ مانند کاری که سامسونگ مدت‌هاست در گوشی‌های خود انجام می‌دهد.

اما اپل از زمانی که دکمه هوم را کنار گذاشت، از اسکنر اثر‌انگشت زیر صفحه صرف‌نظر کرد و به Face ID بسنده کرد. بریدگی آیفون همیشه مانند یک انتخاب نمادین و البته بحث برانگیز به نظر می‌رسید.وقتی شنیدیم که اپل از یک گزینه استانداردتر پانچ در صفحه نمایش استفاده می‌کند، معتقد بودیم که این اقدام باعث می‌شود طراحی آیفون به راحتی با طراحی سایر گوشی‌های اندرویدی اشتباه گرفته شود. اما اپل نیز مثل همیشه و به خاطر همین موضوع تصمیم گرفت تا حفره یا پانچ اختصاصی خود را طراحی کند و مطمئن شود که طراحی آن کاملا منحصر به فرد است.

Dynamic Island

داینامیک آیلند یا جزیره پویا چه کاربردی دارد ؟

در نگاه اول، ممکن است فکر کنید که جزیره پویا فقط برای زیبایی مورد استفاده قرار گرفته است در حالی که این یکی از دلایل آن است باید گفت که این یک ویژگی کاملا کاربردی است.بریدگی دارای سنسور دوربین جلوی جدید ۱۲ مگاپیکسلی f/1.9 با فوکوس خودکار و عملکرد ۳۸ درصدی بهتر در نور کم است.همراه با الگوریتم تصویر جدید به نام Photonic Engine، آیفون ۱۴ پرو اکنون می تواند پردازش Deep Fusion اپل را روی تصاویر فشرده نشده اعمال کند. ترکیب همه اینها به ارائه رنگ های روشن تر و حفظ جزئیات بیشتر در سلفی های شما کمک می کند

اما احتمالا جالب ترین مورد ویژگی جزیره پویا اپل این است که چگونه می تواند به طور مستقیم به اشکال مختلف تبدیل شود تا انواع اطلاعات را به کاربر نمایش دهد.برای مثال هنگامی که تلفن خود را در حالت بی‌صدا قرار می‌دهید، AirPods خود را وصل می‌کنید، به Face ID دسترسی پیدا می‌کنید یا شارژر خود را وصل می‌کنید، بریدگی گسترش می‌یابد و فعالیت را نمایش می‌دهد و سپس بلافاصله به حالت عادی باز می‌گردد.

برای مثال اگر در حال مشاهده و استفاده از اینستاگرام هستید  و گوشی شما زنگ می خورد بریدگی برای نشان دادن اینکه چه کسی تماس می‌گیرد و گزینه قبول یا رد کردن آن را به شما نشان دهد گسترش می‌یابد.هنگامی که تماس را دریافت کردید، بریدگی در طول مدت تماس باز می ماند.می‌توانید برای دسترسی به گزینه‌های مختلف برای قطع تماس، تغییر به FaceTime، بی‌صدا کردن خود و موارد دیگر، بریدگی را چند ثانیه فشار دهید(انگشتتان را رو آن نگه دارید).

یا در شرایطی مشابه اگر در حال خواندن کتاب الکترونیکی به موسیقی هم گوش می دهید برش را برای چند ثانیه نگه دارید تا گزینه های توقف آهنگ، پرش به جلو یا عقب، یا پرش به قسمت خاصی از آهنگ را مشاهده کنید. و اگر چندین فعالیت در پس‌زمینه در حال انجام باشد، جزیره پویا آیفون ۱۴ پرو حباب دایره‌ای جدیدی را در کنار بریدگی کپسولی شکل ، تشکیل می‌دهد. همه اینها بدون خروج از برنامه ای که در آن هستید اتفاق می افتد.

این ویژگی احتمالا برای محصولات دیگر اپل که در آینده تولید و رونمایی می شوند هم به کار گرفته می شود.