۷ مشکل گوشی‌های تاشو که هنوز برطرف نشده‌اند

گوشی‌های تاشو از سال ۲۰۱۹ در سرتاسر جهان عرضه شده‌اند و با گذشت زمان، شاهد افزایش فروش این نوع محصولات هستیم. علاوه‌براین طی سال‌های اخیر، پیشرفت‌های چشم‌گیری در این دستگاه‌ها ارائه شده است که ازجمله می‌توان به نمایشگرهای تاشو مقاوم‌تر، کاهش چین‌خوردگی وسط صفحه‌نمایش و بهبودهای نرم‌افزاری اشاره کرد.

بااین‌حال، واضح است که هنوز مشکلات مهمی در گوشی‌های هوشمند تاشو وجود دارد که باید برطرف شوند. دراین مقاله قصد داریم به مهم‌ترین مشکلات این نوع گوشی‌ها اشاره کنیم؛ مواردی که انتظار می‌رود در مدل‌های آینده‌ رفع شوند.

چین‌خوردگی نمایشگر تاشو

یکی از مشکلات درخورتوجهی که هنوز به‌طور کامل در گوشی‌های هوشمند تاشو برطرف نشده است، وجود اثر چین‌خوردگی روی نمایشگر است. این مورد به‌خصوص در گوشی‌های تاشو سامسونگ بسیار برجسته است و می‌تواند آن را به‌وضوح روی صفحه‌نمایش تاشو گلکسی زدفولد ۴ و گلکسی زدفلیپ ۴ مشاهده و احساس کرد.

شایان‌ذکر است که سایر سازندگان گوشی‌های هوشمند تاشو مثل آنر، اوپو و هواوی سعی کرده‌اند تا مشکل چین‌خوردگی نمایشگر را برطرف کنند. به‌عنوان مثال اثر تاخوردگی روی صفحه‌نمایش هواوی

X2 کم‌ شده است و نمایشگر تاشو اوپو Find N نیز فقط دو چروک جزئی دارد؛ البته رویکرد این دو شرکت برای کاهش اثر تاخوردگی نمایشگر، به‌قیمت کاهش مقاومت دستگاه دربرابر نفوذ آب تمام شده است.

اگرچه پیشرفت‌های بسیار خوبی برای کاهش چین‌خوردگی نمایشگرهای تاشو در گوشی‌های هوشمند حاصل شده است، اما همچنان انتظار داریم در آینده، این مشکل به‌طور کامل برطرف شود.

7 مشکل گوشی‌های تاشو که هنوز برطرف نشده‌اند • دیجی‌کالا مگ

مقاومت پایین در برابر نفوذ گردو غبار گوشی‌های تاشو

سامسونگ موفق شده برای گوشی‌های تاشوی خود گواهی IPX8 را ارائه کند. این یعنی گوشی‌های موردنظر کاملا ضدآب هستند. در حال حاضر به غیر از گوشی‌های تاشوی سامسونگ، هیچکدام از رقبا نتوانسته‌اند چنین مشخصه‌ای را امکان‌پذیر کنند. اما X موجود در IPX8 به این معناست که این گوشی‌ها در برابر گردوغبار مقاومت خاصی ندارند.

با توجه به اینکه در گوشی‌های تاشو تعداد زیادی قطعات متحرک قرار دارد، مطمئنا عملی کردن این خواسته کار راحتی نخواهد بود و چالش‌های فنی زیادی برای شرکت‌ها به همراه دارد.

نمایشگرهای تاشو، بی‌کیفیت به‌نظر می‌رسند و حس خوبی ارائه نمی‌دهند

صفحه‌نمایش‌های تاشو در طول سال‌های گذشته به‌طور فزآینده‌ای استحکام بیشتری پیدا کرده‌‌اند و حتی در برخی از مدل‌های امروزی، لایه‌ای بسیار نازک از جنس شیشه (UTG) روی آن‌ها قرار داده شده است. سامسونگ حتی در سری گلکسی زدفولد از قلم S-Pen پشتیبانی می‌کند که گواهی بر استحکام نمایشگر دستگاه‌های تاشو این شرکت است. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که بسیاری از صفحه‌نمایش‌های تاشو، همچنان بی‌کیفیت به‌نظر می‌رسند.

تابش خیره‌کننده، هنوز در برخی از گوشی‌های تاشو مثل گلکسی زدفولد ۴ وجود دارد. اگر منصفانه به‌موضوع نگاه کنیم، برخی از دستگاه‌ها مثل ویوو X Fold Plus یک پوشش ضدتابش برای کاهش مشکل مذکور ارائه می‌دهند. شاید مسئله‌ی مهم‌تر این باشد که صفحه‌نمایش‌های تاشو، همچنان شبیه پلاستیک هستند و درواقع جنس آن‌ها پلاستیک است. گوشی‌های تاشو سامسونگ حتی به دارندگان این محصولات هشدار می‌دهند که با ناخن خود روی صفحه‌نمایش آن‌ها فشار وارد نکنند و این موردی است که روی گوشی‌های معمولی توجهی به آن نداریم.

یک صفحه‌نمایش شیشه‌ای تاشو تمام‌عیار احتمالاً می‌تواند مشکل ارزان‌ به‌نظر رسیدن نسل کنونی این پنل‌ها را رفع کند. سازنده‌ی گوریلاگلس، درحال‌حاضر روی ساخت شیشه‌ی تاشو فوق‌نازکی کار می‌کند که Willow Glass نام دارد اما عملکرد این شیشه هنوز مشخص نیست.

Điện thoại màn hình gấp từ Trung Quốc ''thách thức'' Samsung Galaxy Fold - Hànộimới

پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها

نرم‌افزار بخش مهمی از تجربه‌ی کاربری گوشی‌های هوشمند را ارائه می‌دهد و گوگل با توسعه‌ی اندروید ۱۲L توانسته جذابیت گوشی‌های تاشو را افزایش دهد. اما این گوشی‌ها در زمینه‌ی پشتیبانی از اپلیکیشن‌های مختلف همچنان ضعف‌های زیادی دارند.
با وجود اینکه چند سال از عرضه‌ی این نوع گوشی‌ها می‌گذرد، در این میان اپلیکیشن‌های معروفی مانند اینستاگرام نمی‌توانند از تمام فضای سری گلکسی زد فولد استفاده کنند. این در حالی است که اینستاگرام از هزاران مهندس و طراح بهره می‌برد و بنابراین بدون مشکل خاصی می‌تواند پشتیبانی از گوشی‌های تاشو را بهبود ببخشد. اما به هر دلیلی مدیران این اپلیکیشن‌ها علاقه‌ای به انجام این کار ندارند. در هر صورت امیدواریم اندروید ۱۲L و نسخه‌های بعدی آن بتوانند پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها را به طور قابل توجهی بهتر کنند.

مشخصات فنی ضعیف‌شده گوشی‌های تاشو

یکی دیگر از مشکلات گوشی‌های تاشو این است که به‌دلیل فرم‌فکتور خاص این محصولات، برخی مشخصات فنی آن‌ها به‌ناچار نسبت به مدل‌های استاندارد ضعیف‌تر است. به‌عنوان مثال، گلکسی زدفولد ۴ همچنان از باتری ۴۴۰۰ میلی آمپرساعتی مشابه مدل‌های قبلی خود بهره می‌برد و علاوه‌براین فاقد دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی یا دوربین پریسکوپی گلکسی S22 اولترا با قابلیت بزرگ‌نمایی ۱۰ برابری است. درهمین‌حال، میکس ‌فولد ۲ شیائومی از فناوری شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند و دربرابر نفوذ آب مقاوم نیست. گلکسی زدفلیپ ۴ باتری بزرگ‌تری دارد اما همچنان از سیستم دوربین دوگانه‌ی ۱۲ مگاپیکسلی قدیمی بهره می‌برد.

دلیل برخی مشخصات ضعیف گوشی‌های تاشو واضح است. محصولاتی مثل گلکسی زدفولد درحالت بازشده، ضخامت کمی دارند. بسیاری از گوشی‌های تاشو نیز درمقایسه با گوشی‌های هوشمند معمولی تاحدودی نازک‌تر هستند. با توجه به لولای نسبتاً بزرگ این دستگاه‌ها، واقعاً فضای زیادی برای استفاده از باتری‌ یا دوربین بزرگ‌تر یا اضافه‌کردن قطعات دیگر وجود ندارد. درواقع ما درحال‌حاضر چندین دستگاه تاشو را مشاهده کرده‌ایم که با بهره‌گیری از طراحی باتری دوگانه از فرم‌فکتور خود، حداکثر استفاده را می‌برند.

بهبود مشخصات فنی در گوشی‌های هوشمند تاشو، فرآیندی نیست که یک‌شبه رخ دهد ولی انتظار داریم در مدل‌های آینده‌ی این نوع محصولات، شاهد بهبود ویژگی‌های سخت‌افزاری باشیم. برای ساخت یک گوشی تاشو با مشخصات سخت‌افزاری رده‌بالا و قدرتمند، احتمالاً باید منتظر نوآوری‌های جدید مثل لنزهای کوچک‌تر و راهکارهای جدید در صنعت باتری باشیم. ازطرف دیگر امکان دارد با افزایش ضخامت این محصولات، شاهد بهبود ویژگی‌های فنی آن‌ها باشیم؛ هرچند که بزرگ‌تر شدن ضخامت این گوشی‌ها با توجه به برچسب قیمتی درخورتوجه آن‌ها، واقعاً ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد.

محدودیت در عرضه گوشی‌های تاشو

از دیگر مشکلات گوشی‌های تاشو باید به محدودیت در عرضه‌ی آن‌ها اشاره کنیم. در حال حاضر سامسونگ، موتورولا و هواوی تنها شرکت‌های بزرگ هستند که گوشی‌های تاشوی خود را راهی بازار جهانی کرده‌اند. اما اگر به دنبال خرید گوشی‌های تاشو ساخت شیائومی، آنر، اوپو و ویوو باشید، صرفا در بازار چین می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید. این در حالی است که برخی از این گوشی‌ها حرف زیادی برای گفتن دارند.

بخش مهمی از این موضوع به محدودیت‌های مربوط به زنجیره تامین برمی‌گردد. بنابراین اگر در سال ۲۰۲۳ وضعیت زنجیره تامین شرکت‌ها بهبود پیدا کند، به احتمال زیاد این شرکت‌های چینی هم گوشی‌های تاشو خود را برای بازارهای بیشتری عرضه خواهند کرد.

برترین گوشی های تاشو عرضه شده در جهان؛ گلکسی زد فلیپ ۳ سامسونگ در صدر جدول - ترنجی

قیمت گوشی‌های تاشو

شایدبزرگ‌ترین چالشی که گوشی‌های تاشو با آن مواجه هستند، قیمت بسیار بالای این محصولات باشد. گلکسی زدفولد ۴ سامسونگ با قیمت پایه ۱۷۹۹ دلار عرضه می‌شود درحالی‌که گلکسی S22 اولترا که مشخصات فنی بسیار قدرتمندتری دارد، با برچسب ۱۲۰۰ دلاری به‌فروش می‌رسد.

هواوی Mate XS 2 نیز با قیمت ۱۹۸۴ دلار روانه‌ی بازار شده است و با توجه به عدم پشتیبانی از خدمات گوگل روی این گوشی، خرید آن برای بسیار از افراد به‌خصوص کسانی که خارج از چین زندگی می‌کنند، منطقی به‌نظر نمی‌رسد.

البته گوشی‌های تاشو ارزان‌قیمت‌تر نیز در بازار وجود دارند و به‌عنوان مثال گلکسی زدفلیپ ۴ با برچسب قیمت ۹۹۹ دلار، گزینه‌ای معقول‌تر به‌نظر می‌رسد. البته این قیمت همچنان درمقایسه با میانگین قیمت یک گوشی هوشمند معمولی، بسیار زیاد است اما با قیمت بیشتر پرچم‌داران امروزی مطابقت دارد. درهرصورت فعلاً خبری از عرضه‌ی گوشی‌های تاشو با قیمتی درحد گوشی‌های میان‌رده نیست.

سؤال مهم این است که چگونه می‌توان گوشی‌های تاشو جدید را با قیمتی درسطح گوشی‌های میان‌رده‌ی امروزی تولید کرد؟ شاید یکی از راهکارهای کاهش قیمت این دستگاه‌ها، استفاده از تراشه، رم، فضای‌ ذخیره‌سازی، و ظرفیت باتری ضعیف‌تر است؛ بنابراین اگر گلکسی A Flip با تراشه‌ی اگزینوس ۱۲۸۰ یا Snapdragon 7 Gen 1، رم ۶ گیگابایت و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت روانه‌ی بازار شود، چندان تعجب نخواهیم کرد.

علاوه‌براین، انتظار داریم شرکت‌های مختلف از صفحه‌نمایش‌های تاشو ارزان‌قیمت‌تر مثل پنل‌های شرکت BOE استفاده کنند. به‌عنوان مثال درحال‌حاضر آنر Magic V از پنل‌های تاشو BOE بهره می‌برد. درنهایت، استفاده از نسل اول نمایشگرهای تاشو برای ساخت گوشی‌های تاشو میان‌رده‌، راهکاری منطقی به‌نظر می‌رسد.