
مقایسه redmi note 10 و Galaxy 32: جنگ میانی بازار!
به طور کلی انتخاب یک گوشی میانرده در بازار به خودی خود دشوار میباشد و زمانی که در کنار این موضوع تعداد بسیار زیاد گوشی تولید شده توسط سازندههایی مانند سامسونگ، شیائومی، هواوی و … را اضافه کنید، منطقا انتخاب بین گزینههای مختلف به کار طاقت فرسایی بدل میشود، چرا که اکثر ما بعد از خرید یک گوشی جدید ترجیح میدهیم که چند سالی از آن استفاده کنیم و به این دلیل میخواهیم بهترین گزینه موجود و منطبق بر نیازهایمان را برگزینیم.در این مطلب قرار است پیرامون دو گوشی جدید از شیائومی و سامسونگ به نامهای redmi note 10 و galaxy A32 سخن بگوییم، دو میانرده جدید که آمدهاند تا رقبای خود را زمین گیر کنند و بتوانند در بازهی قیمتی خود جولان دهند. در ادامه به مقایسهی کامل این دو گوشی در قسمتهای مختلف خواهیم پرداخت و در آخر هر بخش، محصول برتر را معرفی خواهیم کرد تا انتخاب برای شما آسانتر شود.
طراحی: redmi note 10 بخریم یا Galaxy A32؟
سامسونگ در نسل جدید گوشیهای سری A تغییراتی اساسی در طراحیهای خود داده و این محصولات حالا جذابتر به نظر میرسند. از طرف دیگر ردمی نوت ۱۰ شیائومی هم طراحی جدیدی نسبت به نسل قبل دارد و بهبودهایی را به خود دیده است. هر دو محصول از قاب پشتی و فریم پلاستیکی استفاده میکنند که برای محصولاتی در این بازه قیمتی امری کاملا طبیعی به نظر میرسد.
GALAXY A32 وزنی ۱۸۴ گرمی دارد که در مقابل ۱۷۸ گرم ردمی نوت ۱۰ کمی سنگینتر میباشد. از نظر ضخامت اما تقریبا مشخصات یکسانی را میان این دو رقیب شاهد هستیم و کهکشانی سامسونگ تنها ۰.۱ میلی متر ضخیمتر میباشد. به طور کلیتر این دو گوشی از نظر اندازه بسیار نزدیک به هم هستند و تفاوت زیادی بین آنها وجود ندارد.
مقایسه طراحی دو گوشی در مطلب ردمی نوت ۱۰ بخریم یا A32
خرید Galaxy A32
همان طور که بالاتر گفته شد قاب پشتی هر دو گوشی کاملا پلاستیکی است و هر دو طراحی براق دارند که میتواند اثرانگشت زیادی را به خود جذب کند. در لبههای قاب پشتی نماینده شیائومی انحنای بیشتری در مقایسه با گلکسی سامسونگ دیده میشود و این موضوع باعث میشود که ردمی نوت ۱۰ بهتر در دست قرار بگیرد و حس مطمئنتری داشته باشد (لبههای پشتی GALAXY A32 کمی تخت میباشند و انحنای رقیب را ندارند).
در مورد زیبایی قاب پشتی خیلی نمیتوان حرف خاصی زد، چرا که بحث زیبایی تا حد زیادی سلیقهای بوده و باید هر کاربر بنا به سلیقه خود تصمیم بگیرد. از نظر طراحی اما سه لنز از چهار لنز پشتی کهکشانی سامسونگ بیرون زدگی دارند که این نکته میتواند باعث آسیب بیشتر آنها شود. دوربینهای ردمی نوت ۱۰ هم بیرون زدگی دارند اما از آن جهت که مجموعه دوربینها درون یک فریم کلی قرار گرفتهاند آسیب پذیری آنها را کاهش میدهد.

قاب جلویی اما به چه شکل است؟ تفاوت اصلی که با اولین نگاه توجه شما را به خود جلب میکند این است که نماینده شیائومی دوربین سلفی خود را درون یک ناچ قطراهای جای داده در صورتی که نماینده سامسونگ از یک ناچ قطرهای استفاده میکند. این که با کدام نوع از بریدگی نمایشگر راحتتر باشید تصمیم شماست اما به نظر میرسد که ناچ قطرهای کمتر لذت تماشای محتوای مختلف را تحت تأثیر قرار دهد و پرچمداران خود سامسونگ هم حتی از همین طراحی ناچ قطراهای استفاده میکنند.
از نظر حاشیههای اطراف نمایشگر هیچ کدام از دو گوشی خیلی عالی نیستند و حاشیههای نسبتا ضخیمی دارند که میتواند کمی از لذت مشاهدهی محتوا بکاهد، اما از محصولاتی با این قیمت نمیتوان خیلی بخاطر این نکته ایراد گرفت. ناگفته نماند که بالای دوربین سلفی هر دو دستگاه اسپیکر مکالمه به صورت کشیده و چسبیده به لبهی بالایی قرار گرفته است.

اطراف این دو گوشی و نحوهی قرار گیری دکمهها و درگاههای مختلف تا حد بسیار زیادی شبیه به هم میباشد و تنها تفاوت عمدهی آنها به ادغام حسگر اثرانگشت ردمی نوت ۱۰ با دکمه پاور برمیگردد. البته ناگفته نماند که در لبهی بالایی ردمی نوت ۱۰ اسپیکر دوم هم مشاهده میشود در صورتی که لبهی بالایی GALAXY A32 تنها از میکروفون دوم میزبانی میکند.
نکتهی مهمی که در این بخش قابل ذکر است پشتیبانی ردمی نوت ۱۰ از گواهی IP53 میباشد و این یعنی این محصول میتواند در برابر پاشش آب و قطرات آب مقاومت کند که گوشی رقیب از این ویژگی بهره نمیبرد (توجه داشته باشید که این گواهی به معنای ضد آب بودن نیست و تنها بدین معنی است که مثلا هنگام بارش عادی باران میتوانید از گوشی خود با خیال راحت استفاده کنید).

در نهایت نماینده شیائومی با تنوع رنگ سه عددی مشکی، سفید و سبز و همچنین کهکشانی سامسونگ با تنوع چهار رنگ بنفش، آبی، سفید و مشکی تولید شده و به بازار عرضه شده است تا شما بنا به استایل و سلیقه خود رنگ مورد علاقه را انتخاب کنید.
برای جمع بندی بخش طراحی شاید نتوان برندهی قطعی مشخص کرد و باید اعلام برنده را به سلیقهی شخصی شما واگذار کنیم. اما اگر بخواهیم کمی دقیق شویم نماینده شیائومی به سبب بهره از گواهی IP53 و همچنین طراحی بهتر دوربینها و بیرون زدگی کمتر آنها شاید بتواند این قسمت را به خود اختصاص دهد.
خربد Redmi note 10
نمایشگر
موضوعی که در دنیای تکنولوژی در حال وقوع است و واقعا جذاب میباشد این است که با پیشرفت سریع و اضافه شده فناوریهای جدید شرکتهای سازنده فناوریهای پرچمداران قبلی خود را کم کم به گوشیهای میانرده هم اضافه میکنند و این یعنی با کمی صبر شما میتوانید گوشی با قیمت بسیار خوب بخرید که بعضا ویژگیهای پرچمدار دو سال قبل را داشته باشد.
مثالی واضح برای این نکته نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی میباشد که در ابتدا تنها در گوشیهای پرچمدار و نهایت بالارده آن را مشاهده میکردیم و حالا سازندگان آن را به دنیای میانردهها وارد کردهاند و شما با هزینهی بسیار کمتر نسبت به پرچمدارها میتوانید از نرخ نوسازی ۱۲۰ یا ۹۰ هرتزی لذت ببرید.

خوشبختانه هر دو محصول با وجود قیمت مناسبی که دارند از پنل امولد برخوردار میباشند و این یعنی محتوای جذابتر، رنگ مشکی عمیقتر و رنگهای جذابتری را به روی آنها مشاهده خواهید کرد. هر دو نمایشگر رزولوشن FHD+ دارند و اندازهی صفحه نمایش میانرده شیائومی ۶.۴۳ و نماینده سامسونگ ۶.۴ میباشد.
این یعنی از نظر اندازه هم تقریبا همه چیز مشابه است و به این دلیل و داشتن رزولوشن یکسان تراکم پیکسلی تقریبا یکسانی را هم مشاهده میکنیم. اما پس تفاوتی هم میان آنها وجود دارد؟ بله! شیائومی نهایت روشنایی ردمی نوت ۱۰ را ۱۱۰۰ نیت اعلام کرده در صورتی که نهایت روشنایی GALAXY A32 برابر با ۸۰۰ نیت میباشد (البته این نکته شاید خیلی در دنیای واقع احساس نشود و هر دو گوشی روشنایی خوبی دارند).

تفاوت دیگری که کهکشانی سامسونگ را در این بخش به گوشی برتر تبدیل میکند این است که GALAXY A32 از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی بهره میبرد و این در حالی است که ردمی نوت ۱۰ از نرخ نوسازی معمول ۶۰ هرتزی استفاده میکند. به بیان خیلی ساده همهی محتوا در صفحه نمایش میانرده سامسونگ روانتر به نمایش گذاشته میشوند و این یعنی حس بهتری هنگام استفاده از این نمایشگر خواهید داشت.
پس با گفتههای بالا شاید انتخاب برندهی این بخش خیلی دشوار نباشد و به سادگی بتوان GALAXY A32 را برندهی این قسمت دانست. البته ردمی نوت ۱۰ هم نمایشگر بسیار خوبی دارد و کاملا میتواند رضایت شما را جلب کند (درواقع دلیل برنده بودن نمایشگر سامسونگ کیفیت بهتر آن نیست، بلکه دلیل برتر بودن آن نرخ نوسازی بالاتر آن میباشد).
اسپیکر
اسپیکرهای گوشیهای میانرده همیشه بخشی است که به راحتی میتوان از شرکتهای سازنده انتقاد کرد، زیرا معمولا از اسپیکرهای تکی با کیفیت کاملا معمولی استفاده میکنند. در مورد یکی از دو محصول اما این اتفاق رخ نداده و ردمی نوت ۱۰ میتواند صدای استریو تولید کند. نماینده شیائومی از یک اسپیکر در لبهی پایینی و از اسپیکر دوم در لبهی بالایی میزبانی میکند. اما GALAXY A32 تنها یک اسپیکر در لبهی پایینی دارد و نمیتواند صدایی استریو تولید کند.

از نظر بلندی صدا نماینده شیائومی به سبب استفاده از دو اسپیکر نسبت به رقیب خود برتری محسوسی دارد و از نظر کیفیت و شفافیت صدا هم عملکرد بهتری را شاهد هستیم. سامسونگ در این گوشی از اسپیکر استریو استفاده نکرده که قطعا باعث میشود این دستگاه از دیگر رقبا که اسپیکر استریو دارند عقبتر قرار بگیرد.
اسپیکر تکی GALAXY A32 عملکردی کاملا معمولی دارد و از نظر کیفیت و بلندی صدا خیلی نمیتوان آن را خوب ارزیابی کرد و در نهایت قطعا در این بخش ردمی نوت ۱۰ شیائومی برنده خواهد بود.
دوربین: ردمی نوت ۱۰ بخریم یا A32؟
از نظر ترکیب دوربینها هر دو رقیب از ترکیب یکسان چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان استفاده میکنند، اما از نظر سنسورها اعداد و ارقام با هم متفاوت است.

دوربین اصلی
شیائومی برای دوربین اصلی میانرده خود به سراغ یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۲.۰ اینچ و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرون رفته است که این سنسور در پس یک لنز ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی کرده و به دلیل برخورداری از قابلیت Quad Bayer به صورت پیش فرض عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت میرساند.
دوربین اصلی کهکشانی سامسونگ اما سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی دارد و در پس لنزی ۲۶ میلی متری با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین نیز از فوکوس خودکار تشخیص فاز برخوردار میباشد و به صورت پیش فرض تصاویری ۱۶ مگاپیکسلی به ثبت میرساند (این دوربین هم از قابلیت Quad Bayer بهره میبرد).
دوربین فوق عریض
دوربینهای فوق عریض هر دو گوشی از نظر اعداد و ارقام شرایط یکسانی دارند و باید دید که در عمل کدامیک عکسهای بهتری به ثبت رسانده است. هر دو گوشی از سنسوری ۸ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۴.۰ اینچ و اندازه پیکسل ۱.۱۲ میکرونی بهره میبرند که این سنسورها در پس یک لنز با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است.
دوربین ماکرو
دوربین ماکرو GALAXY A32 سنسور ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و دوربین ماکرو ردمی نوت ۱۰ سنسور ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 دارد. هیچ یک از این دو دوربین فوکوس خودکار ندارند و این یعنی برای گرفتن عکس ماکرویی با فوکوس درست باید کمی با این دوربین کلنجار بروید.
دوربین عمق میدان
دوربین عمق میدان گلکسی A32 سنسور ۵ مگاپیسکلی و دوربین عمق میدان ردمی نوت ۱۰ سنسوری ۲ مگاپیکسلی دارد. هر دو دوربین از لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4 بهره میبرند.
دوربین سلفی
دوربین سلفی ردمی نوت ۱۰ سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۳.۰۶ اینچ و اندازه ۱.۱۲ میکرونی با گشودگی دیافراگم f/2.5 دارد. دوربین سلفی A32 اما سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 دارد. در نظر داشته باشید که هر دو دوربین میتواند در نهایت کیفیت ۱۰۸۰p 30fps به ضبط ویدئو میپردازند.
سخت افزار
در بخش سخت افزاری سامسونگ برای کهکشانی خود استفاده از تراشهی ۱۲ نانومتری مدیاتک هیلو G80 را مناسب دیده و شیائومی برای میانرده خود به سراغ تراشهی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۶۷۸ رفته است. در ابتدا باید گفت که هر دو محصول میانردههای بازار هستند و حتی شاید بتوان آنها را محصولاتی اقتصادی نامید، از این جهت نباید انتظار عملکرد سخت افزاری عالی داشته باشید.
هر دو دستگاه میتوانند به خوبی از پس انجام کارهای روزانه و گشت و گذار در اینترنت بربیایند اما زمانی که قصد داشته باشید سرکی در بازیهای سنگین بکشید یا کاری انجام دهید که به توان پردازشی بیشتر نیاز داشته باشد قطعا نماینده شیائومی میتواند برای شما همراه بهتر و مطمئنتری نسبت به رقیب خود باشد.

البته هیچ کدام از این میانردهها برای انجام بازیهای سنگین مانند کال آف دیوتی یا آسفالت ۹ مناسب نیستند اما قطعا اگر بخواهید با آنها بازی کنید نماینده شیائومی بهتر از پس این کار برمیآید و قدرت بیشتری دارد. ناگفته نماند که تراشهی ردمی نوت ۱۰ نسبت به رقیب بهینهتر نیز میباشد که تأثیر این موضوع در بخش باتری مشخص میشود.
شیائومی برای محصول خود سه نسخهی ۶۴ رم ۴، ۱۲۸ رم ۴ و ۱۲۸ رم ۶ در نظر گرفته است در حالی که کهکشانی کرهایها چهار نسخه ۶۴ رم ۴، ۱۲۸ رم ۴، ۱۲۸ رم ۶ و ۱۲۸ رم ۸ دارد (پیشنهاد میشود اگر میخواهید عملکرد بهتری را از هر دو گوشی شاهد باشید بهتر است نسخههایی با مقدار حافظه رم بالاتر را خریداری کنید).
در نهایت امر بنا به گفتههای بالا باید ردمی نوت ۱۰ را برندهی بخش سخت افزاری بدانیم، چرا که هم از تراشهی کوالکام استفاده کرده و هم این که توان پردازشی بیشتری دارد.
نرم افزار و امنیت
در این بخش هر دو سازنده از جدیدترین نسخه موجود به روی گوشیهای خود استفاده کردهاند، چرا که گلکسی A32 از One Ui 3.1 بر پایهی اندروید ۱۱ بهره میبرد و برای ردمی نوت ۱۰ هم Miui 12 بر مبنای اندروید ۱۱ در نظر گرفته شده است.

در بخش امنیتی هر دو دستگاه از دو روش مرسوم حال حاضر استفاده میکنند که شامل حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره میشود. در هر دو گوشی تشخیص چهره به وسیلهی دوربین سلفی انجام میشود و دو بعدی بوده و به همین خاطر خیلی نمیتوان به روی امنیت آن حساب باز کرد، در ضمن این که در نور کم هم امکان تشخیص چهره کاربر وجود ندارد.
البته هر دو محصول در زمینه تشخیص چهره کاربر و بازگشایی قفل صفحه عملکرد تقریبا خوبی دارند و اگر به این روش علاقه داشته باشید میتوانید از ان استفاده کنید.
روش دوم حسگر اثرانگشت میباشد که در ردمی نوت ۱۰ به صورت فیزیکی بوده و به صورت یکپارچه با دکمهی پاور درآمده است و در گلکسی A32 به صورت اپتیکال زیر نمایشگر میباشد. از نظر محل قرار گیری حسگرهای زیر نمایشگر بهتر هستند و راحتتر میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد. اما از نظر سرعت قضیه کاملا برعکس میباشد و قطعا حسگر ردمی نوت ۱۰ با سرعت و دقت بالاتری می تواند اقدام به بازگشایی قفل صفحه کند.
البته حسگرهای اثرانگشت زیر نمایشگر در گوشیهای پرچمدار سرعت و دقت بسیار خوبی دارند، ولی به روی محصولات میانرده استفاده از حسگر فیزیکی منطقیتر به نظر میرسد و به همین خاطر به نظر میرسد در بخش امنیت باید ردمی نوت ۱۰ را پیروز بدانیم.
باتری: ردمی نوت ۱۰ بخریم یا A32؟
هر دو شرکت از ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی برای گوشیهای خود استفاده کردهاند که باعث شده عملکرد رضایت بخشی را از هر دو گوشی شاهد باشیم و هر دو بتوانند یک روز کامل شما را همراهی کنند. شاید برایتان سوال پیش بیاید که نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی A32 باعث نمیشود تا این گوشی شارژ بیشتری مصرف کند؟
جالب است بدانید که به طور کلی با وجود این که نرخ نوسازی این کهکشانی ۹۰ هرتز میباشد میتواند بهتر از رقیب خود در زمینه شارژ دهی عمل کند و مدت زمان بیشتری همراه شما باشد پس باید در زمینه شارژ دهی گلکسی A32 را محصول برتر بدانیم.

در زمینه سرعت شارژ شدن اما همه چیز کاملا برعکس میشود، چرا که میانرده سامسونگ از شارژ سریع ۱۵ واتی پشتیبانی میکند و این در حالی است که شیائومی برای ردمی نوت ۱۰ شارژ سریع ۳۳ واتی در نظر گرفته است. به دلیل همین اختلاف زیاد نماینده چینیها میتواند در مدت ۳۰ دقیقه تا ۶۵ درصد و در مدت ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ شود، در حالی که این اعداد برای نماینده کرهایها ۲۵ درصد در ۳۰ دقیقه و ۱۰۰ درصد در ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه میباشد.
به بیان سادهتر گلکسی A32 زمانی دو برابری نیاز دارد تا به شارژ کامل برسد و به همین علت باید در زمینه سرعت شارژ شدن ردمی نوت ۱۰ را برنده قطعی بدانیم.
جمع بندی: ردمی نوت ۱۰ بخریم یا A32؟
پاسخ به این سوال شاید خیلی کار آسانی نباشد و دلیل آن هم این است که در برخی قسمتها ردمی نوت ۱۰ برتری دارد و در برخی از بخشها گلکسی A32 سامسونگ و به همین دلیل هم نمیتوان یک دستگاه را به طور کامل و قطعی برتر دانست.
تا حد زیادی انتخاب به خواستهی شما و نوع استفادهتان از گوشی هوشمند برمیگردد و به این ترتیب به آسانی میتوانید محصول بهتر برای خود را انتخاب و آن را خریداری کنید. در مورد این مقایسه باید گفت اگر اگر نرخ نوسازی بالاتر و شارژ دهی بیشتر محصول برایتان اولویت است باید به سراغ کهکشانی جدید کرهایها بروید. اما در صورتی که قدرت سخت افزاری، کیفیت دوربینها و اسپیکر بهتر برای شما اولویت است باید ردمی نوت ۱۰ را گزینش کنید.