بررسی شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو

شیائومی در بسیاری از کشورها، از‌جمله ایران، برندی شناخته‌شده و پر‌فروش به‌شمار می‌رود که گوشی‌هایی با تنوع زیاد و مشخصات قدرتمند و قیمتی بسیار رقابتی به بازار عرضه می‌کند. اواسط مهر سال جاری، شیائومی گوشی‌های جدید سری T خود، یعنی ۱۲T و ۱۲T پرو را رونمایی کرد.

مشخصات

۱۲T و ۱۲T پرو  از دوربین ۱۰۸ و ۲۰۰ مگاپیکسلی، فناوری شارژ سریع ۱۲۰ واتی، نمایشگر باکیفیت و تراشه‌های قدرتمند، لقب قاتلان پرچم‌دار را با خود یدک می‌کشند. شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو روی کاغذ با بهره‌مندی از سخت‌افزار قدرتمند به‌راحتی گزینه‌ای قابل‌اتکا و مطمئن به‌شمار می‌روند.

هر دو گوشی صفحه‌نمایش کاملاً مسطح ۶٫۶۷ اینچی با پنل AMOLED و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارند که حدود ۸۶٫۷ درصد از فضای پنل جلویی گوشی را به خود اختصاص می‌دهند و با کورنینگ گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شوتد. این‌ در حالی‌ است که نسل پیشین از لایه‌ی محافظ گوریلا گلس ویکتوس استفاده می‌کرد و همین امر به‌نوعی عقب‌گرد محسوب می‌شود.

شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو وزنی معادل ۲۰۵ گرم برای مدل پرو و ۲۰۲ گرم برای مدل معمولی دارند و طول و عرض و ضخامت آن‌ها نیز به‌ترتیب برابر با ۱۶۳٫۱ میلی‌متر در ۷۵٫۹ میلی‌متر در ۸٫۶ میلی‌متر است.از نظر ابعاد، نماینده‌های چینی‌ها اندازه‌ای برابر با گلکسی S22 اولترا دارند؛ اما همچنان وزنشان سبک‌تر از گلکسی S22 اولترا است و با اختلافی فاحش نیز از آیفون ۱۴ پرو مکس سبک‌تراند.

به‌دلیل بزرگی دستگاه اگر دست‌‌های کوچکی داشته باشید، ممکن است هنگام کار با آن نتوانید به‌راحتی حسگر تشخیص اثر‌انگشت قرار‌گرفته زیر صفحه‌نمایش را لمس کنید.

استفاده از فریم پلاستیکی یکی از عقب‌گردهایی است که شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو در‌مقایسه‌با مدل‌های پرچم‌دار شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو تجربه می‌کنند؛ درنتیجه، حس‌و‌حال دستگاه و آن حس کیفیتی که پیشتر از این سری دریافت می‌کردید، حالا با افت چشمگیری همراه شده است. علاوه‌براین، استفاده از پلاستیک با وجود سبک‌تر‌کردن دستگاه، نگه‌داری آن در طولانی‌مدت را نیز با مشکل روبه‌رو می‌کند. هرچند این تصمیم شیائومی می‌تواند به کاهش قیمت تمام‌شده دستگاه کمک فراوانی کند.

پرچم‌داران این سری، یعنی شیائومی ۱۲، از گواهی IP58 و مقاومت دربرابر پاشش آب خبری نیست. شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو در سه رنگ مشکی و نقره‌ای و آبی عرضه می‌شوند. ما نیز در زومیت نسخه‌ی مشکی مدل پرو و نسخه‌ی نقره‌ای مدل معمولی را برای بررسی در‌ختیار داشتیم.

ماژول دوربین مستطیلی و غول‌پیکر ۱۲T و ۱۲T پرو در بخش بالای پنل پشت گوشی خودنمایی می‌کنند و حاشیه‌ی مشکی‌رنگی بخش دوربین اصلی را از فلش سه‌گانه‌ و دوربین اولترا واید و ماکرو جدا می‌کند. برخلاف مدل معمولی، در مدل پرو سطح دوربین اصلی کمی از سطح ماژول دوربین گوشی برآمده‌تر است و باعث می‌شود تا گوشی هنگام قرار‌گرفتن روی سطوح لق بخورد. با استفاده از قاب داخل جعبه، تا حدودی می‌توان این مشکل را برطرف کرد؛ اما همچنان مشکل وجود دارد.

در لبه‌ی پایین فریم دستگاه‌ درگاه سیم‌کارت با قابلیت قرار‌دادن دو سیم‌کارت نانو، میکروفن مکالمه، درگاه USB 2.0 Type-C و یکی از اسپیکرهای اصلی جای گرفته‌اند و روی لبه‌ی بالایی هم میکروفن حذف نویز و اسپیکر دوم دیده می‌شود. متأسفانه در مدل معمولی از لوگو Harman Kardon خبری نیست؛ درنتیجه، تنها صدای خروجی مدل پرو را این شرکت تنظیم کرده است. در سمت راست فریم دکمه‌های تنظیم صدا و پاور  قرار دارند و سمت چپ فریم هم کاملاً خالی از هرگونه پورت و دکمه است. همان‌طور‌که گفتیم، حسگر اثر‌انگشت شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو زیر نمایشگر جای گرفته‌ است و عملکرد دقیق و بسیار سریعی دارد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو

گوشی هوشمند شیائومی ۱۲T و شیائومی ۱۲T پرو از صفحه‌‌نمایش ۶٫۶۷ اینچی AMOLED با وضوح تصویر +FHD بهره می‌برند.شیائومی در این گوشی به‌جای استفاده از وضوح استاندارد ۱۰۸۰p، وضوح ۲٬۷۱۲ در۱٬۲۲۰ پیکسل را به‌کار گرفته و همچنان نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را نیز برای آن حفظ کرده است. تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل‌بر‌اینچ و نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ از دیگر ویژگی‌های سخت‌افزاری صفحه‌نمایش دو نماینده‌ی شیائومی به‌شمار می‌روند.با وجود غیبت فناوری پیشرفته LTPO، همچنان صفحه‌نمایش شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو به‌صورت هوشمند روی نرخ‌های ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز تنظیم می‌شود.

طبق گفته‌ی شیائومی، حداکثر میزان روشنایی پنل صفحه‌نمایش شیائومی ۱۲T و ۱۲T‌ پرو در حالت معمولی ۵۰۰ نیت است و در زمانی‌که زیر نور خورشید قرار داشته باشد، به‌صورت خودکار به ۹۰۰ نیت می‌رسد؛ البته ما در آزمایش‌های خود به روشنایی بیشتری از این عدد دست پیدا کردیم. طبق آزمایش‌های زومیت، در حالت تنظیم دستی و در‌صورتی‌که اسلایدر روشنایی روی ۱۰۰ درصد باشد، صفحه‌نمایش شیائومی ۱۲T پرو می‌تواند به حداکثر روشنایی ۶۰۶ نیت دست پیدا کند و با فعال‌سازی حالت خودکار هم روشنایی به ۱٬۱۳۲ نیت می‌رسد. این اعداد برای مدل ۱۲T به‌ترتیب برابر با ۵۷۸ و ۱۰۹۲ نیت خواهد بود که هر دو از اعداد ادعاشده‌ی شیائومی بیشتر است! شایان ذکر است که پنل یادشده از استانداردهای +HDR10 و Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند.

گوشی شیائومی 12 پرو | مباحث کلیدی موبایل Xiaomi 12 Pro را از دست ندهید |  پلازا

نرم‌افزار شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو

گوشی‌های پرچم‌دار اقتصادی شیائومی با اندروید ۱۲ و رابط کاربری آشنا و پرامکانات MIUI 13 روانه‌ی بازار می‌شوند. رابط کاربری MIUI 13 دقیقاً تجربه‌ای مشابه پوسته‌ی دیگر گوشی‌های این برند ارائه می‌دهد و سخت‌افزار قدرتمند به‌کاررفته باعث می‌شود تا عملکردی نرم و روان داشته باشند.با بررسی ظاهر رابط کاربری شیائومی ۱۲T، آنچه به‌چشم می‌‌آید، تفکیک منو Control Center از Notification‌s و آسان‌تر‌شدن دسترسی کاربر به قسمت‌های مختلف است و برای شخصی‌سازی هم امکان تغییر ظاهر Always on Display و شخصی‌سازی صداها و آیکون‌های گوشی وجود دارد.

برخلاف نسخه‌های پیشین، در MIUI 13 امکان تغییر چینش منو Recent Apps و انتخاب دو حالت عمودی و افقی وجود دارد. علاوه‌براین، می‌توانید اپلیکیشن‌های مختلف را در پنجر‌ه‌ای شناور باز کنید؛ هرچند حداکثر امکان بازکردن یک برنامه شناور وجود دارد.

در بخش حریم خصوصی و امنیت، شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو به‌صورت پیش‌فرض با اپلیکیشنی به نام Security عرضه می‌شوند که علاوه‌بر بهره‌مندی از لایه‌ی حفاظتی مخصوص بدافزارها، بسیاری از تنظیمات و قابلیت‌های حفظ حریم خصوصی را به‌صورت یکجا نمایش می‌دهد و بلک‌لیست و مصرف داده را مدیریت می‌کند و علاوه‌بر پایش رفتار باتری، فضای RAM را نیز برای عملکردی روان‌تر و سریع‌تر آزاد می‌کند. شما به‌کمک اپلیکیشن Security می‌توانید مجوزهای برنامه‌های نصب‌شده را مدیریت و محدودیت‌هایی را فقط برای برنامه‌هایی خاص اِعمال کنید.

عمر باتری شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو

شیائومی ۱۲T پرو به تراشه‌ی ۴ نانومتری Snapdragon 8+ Gen 1 کوالکام مجهز شده است؛ تراشه‌ای قدرتمند که تیم کوالکام تولید آن را با هدف رفع مشکلات دمای Snapdragon 8 Gen 1 به شرکت TSMC سپرده‌اند. این تراشه‌ی ۸ هسته‌ای (یک هسته Cortex-X2 و سه هسته Cortex-A710 و چهار هسته Cortex-A510) از پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 730 با فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز و مودم X65 5G کوالکام بهره می‌برد.

محصولات قدرتمند شیائومی در دو پیکربندی ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ فروخته می‌شوند که رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی در هر دو نسخه به‌ترتیب از نوع LPDDR5 و UFS 3.1 هستند؛ البته نسخه‌ای ویژه از مدل پرو نیز با رم ۱۲ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایتی نیز عرضه می‌شود که ما در زومیت همین نسخه را برای بررسی در‌اختیار داشتیم. مدل ۱۲T نیز با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی همراه بود. فراموش نکنید که هر دو مدل فاقد درگاه کارت حافظه‌ی microSD هستند؛ درنتیجه، امکان ارتقای حافظه‌ی ذخیره‌سازی برای کاربران وجود نخواهد داشت.

نتایج عملکرد شیائومی ۱۲T پرو در بنچمارک‌ها نشان می‌دهند که گوشی پرچم‌دار اقتصادی شیائومی در نرخ نوشتن ترتیبی از شیائومی ۱۱ تی پرو به‌مراتب بهتر عمل می‌کند؛ اما در نرخ خواندن ترتیبی، پشت‌سر هم‌خانواده‌ی نسل قبلی خود و تقریباً هم‌رده با گلکسی S21‌ اولترا قرار می‌گیرد. شیائومی ۱۲T نیز با فاصله‌ای ۱۰۰ مگابایتی چه درزمینه‌ی نوشتن ترتیبی و چه خواندن ترتیبی پشت‌سر برادر بزرگ‌تر خود قرار می‌گیرد.

آنباکسینگ گوشی شیائومی 12 پرو - Xiaomi 12 Pro

دوربین‌ شیائومی ۱۲T پرو

ماژول دوربین شیائومی ۱۲T پرو را ترکیب سه‌گانه‌ی واید و اولتراواید و ماکرو تشکیل داده‌اند. دوربین اصلی یا واید شیائومی ۱۲T پرو به حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی با ابعاد عظیم ۱/۱.۲۲ اینچ و پیکسل‌های ۰٫۶۴ میکرومتری مجهز است. این دوربین از حسگر HP1 سامسونگ بهره می‌برد؛ یعنی هرکدام از رنگ‌های RGB با ترکیب ۱۶ پیکسل مجاور تولید می‌شوند؛ درنتیجه، عکس‌های نهایی با وضوحی برابر با ۱۲٫۵ مگاپیکسل ثبت می‌شوند. افزون‌براین، با گشودگی دیافراگم f/1.7 نور بیشتری درمقایسه‌با نسل قبل جذب می‌کند و با تجمیع این ویژگی‌ها روی کاغذ می‌توان انتظار تصاویری با‌کیفیتی را داشت. دوربین واید این گوشی لرزش‌گیر اپتیکال دارد که روی گوشی شیائومی ۱۱T پرو وجود نداشت و با زاویه‌ی دید ۸۵ درجه‌ عکاسی می‌کند که به‌معنای فاصله‌ی کانونی ۲۳ یا ۲۴ میلی‌متر است.

روی ماژول دوربین علاوه‌بر دوربین اصلی، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو هم دیده می‌شود. دوربین اولتراواید این گوشی به حسگر S5K4H7 ISOCELL ساخت سامسونگ با تراکم پیکسلی ۱٫۱۲ میکرومتر است. این دوربین فوکوس خودکار ندارد و با گشودگی دیافراگم f/2.2 میدان دیدی ۱۲۰ درجه ارائه می‌کند. دوربین ماکرو شیائومی ۱۲T پرو هم از حسگر GalaxyCore GC02 با گشودگی f/2.4 بهره می‌برد که فوکوس ثابتی در فاصله‌ی ۴ سانتی‌متری برای عکاسی ماکرو در‌اختیار کاربر می‌گذارد.

شیائومی ۱۲T نیز از مشخصات دوربین مشابهی بهره می‌برد، با این تفاوت که دوربین اصلی شامل حسگر ISOCELL HM6 سامسونگ با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسلی می‌شود. این حسگر ۱٫۶۷ اینچی مشابه مدل پرو از پیکسل‌هایی با ابعاد ۰٫۶۴ میکرومتر بهره می‌برد و در پس لنزی با فاصله‌ی کانونی ۲۴ میلی‌متر و گشودگی دیافراگم f/1.7 قرار گرفته است. فیلتر قرارگرفته روی حسگر Nonapixel نام دارد که به‌معنی ترکیب ۹ پیکسل به یک پیکسل برای دستیابی به روشنایی و جزئیات بیشتر خواهد بود.

چینی‌ها برای عکاسی سلفی با شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو، حسگر ۲۰ مگاپیکسلی Sony IMX596 با طراحی Quad Bayer را ارائه می‌دهد که طبق ادعای شیائومی، به‌جای قراردادن یک پیکسل در پشت هر مربع رنگ، چهار پیکسل را پشت هر مربع رنگ قرار می‌دهد و در‌نتیجه سنسور به نرم‌افزار دوربین اجازه می‌دهد تا با ثبت هم‌زمان دو عکس، امکان پردازش تصویر (حالت HDR و شب) را فراهم شود و تصاویر با کیفیت بهتری ثبت شوند.

نگاه نزدیک؛ آیا گوشی شیائومی 12T پرو ارزش خرید دارد؟ • دیجی‌کالا مگ