
این روزها برقراری تماس تصویری یکی از ساده ترین کارهای ممکن به شمار میرود. شما میتوانید با استفاده از کامپیوترها، تلفنهای هوشمند و حتی تبلتها با دوستان و آشنایانتان تماسهای تصویری داشته باشید. این موضوع تا حدی در دنیا فراگیر شده که امروزه اپلیکیشنهای زیادی برای برقراری تماسهای تصویری در اختیارمان قرار دارد.
۱. برنامه گوگل Meet
اپلیکیشن Google Duo بدون شک پاسخی به اپلیکیشن معروف و محبوب اپل یعنی FaceTime بود. این پیامرسان به شدت ساده طراحی شده است. به راحتی بعد از تایید شمارهی تلفن خود میتوانید از این نرم افزار استفاده کنید. با استفاده از Google Duo میتوانید با بقیهی دوستان و آشنایانتان که از این سرویس استفاده میکنند تماس تصویری برقرار کنید.
همچنین این اپلیکیشن از یک ویژگی به نام Knock Knock پشتیبانی میکند که اجازه میدهد قبل از پاسخ دادن به تماسهای تصویری، کسی که با شما تماس برقرار کرده را به صورت زنده مشاهده کنید. این برنامه کراس پلتفرم است و برای سیستم عامل iOS هم در دسترس قرار دارد.
۲.اپلیکیشن Zoom
در زمان پاندمی کرونا، اپلیکیشن Zoom محبوبیت بیشتری پیدا کرد و بیشتر بر سر زبانها افتاد. این برنامه امکان برقراری تماس تصویری باکیفیت را برای کاربرانش فراهم میکند. بهدلیل چهارچوب رسمی، تقریباً تمام دنیا از این اپلیکیشن برای برقراری جلسههای تصویری با همکاران خود استفاده میکنند که قطعاً یکی از ابزارهای مهم برای هماهنگی دورکاریها است.
این اپلیکیشن دو نسخهی رایگان و پریمیوم دارد که یکی از محدودیتهای نسخهی رایگانش، محدودبودن به سه کاربر همزمان در تماس تصویری است که برای ملحقشدن کاربران بیشتر به تماس تصویری، باید از نسخهی پریمیوم استفاده کنید. محدودیت دیگر نسخهی رایگان زوم محدودیت زمانی ۴۰ دقیقهای در هر تماس است؛ ولی با خرید نسخهی پریمیوم ۱۵ دلاری، میتوانید همهی این محدودیتها را برطرف کنید. این اپلیکیشن برای تمام پلتفرمهای مهم مثل ویندوز، مک، اندروید و Ios دردسترس است.
۳.برنامه تماس تصویری Imo
ایموپیامرسانی ساده و اپلیکیشنی برای برقراری گفت و گوهای مجازی است. پشتیبانی این پیامرسان از اینترنتهایی با سرعت پایین عمده ترین دلیل برای استفاده از آن به شمار میرو؛ اما به جز این موضوع هیچ برتری خاصی نسبت به باقی رقبا ندارد. البته همین موضوع پیامرسان مذکور را تبدیل به یک گزینه نامطلوب نخواهد کرد.امکانات Imo به طور کاملا رایگان در دسترس قرار دارد و برای iOS هم عرضه شده است. البته باید به یاد داشته باشید که یکی از نکات منفی آن، تبلیغات آزار دهندهی آن به شمار میرود.
۴.اپلیکیشن skpe
حتماً نام اسکایپ را تاکنون شنیدهاید. یکی از اپلیکیشنهای برتر مایکروسافت که از گزینههای اصلی حال حاضر برای تماسهای ویدیویی کاری یا دوستانه بهحساب میآید. این اپلیکیشن دو نسخهی رایگان و پریمیوم دارد؛ اما نسخهی رایگان هم بهخوبی جوابگوی نیازهای کاربرانش است. اسکایپ میتواند حداکثر ۵۰ نفر را در هر تماس تصویری قرار دهد و اگر دوست دارید دورهمی آنلاین دوستانه یا جلسهی کاری مهم با افراد زیاد برگزار کنید، با خیال راحت میتوانید روی کیفیت درخورتوجه تماسها و افتنکردن کیفیت آن حساب باز کنید.
اسکایپ این امکان را برایتان فراهم میسازد تا بتوانید تماسهای بینالمللی را بدون مشکلی برقرار کنید؛ البته بسیاری از افراد با خرید شمارهی اختصاصی اسکایپ و پلن کاری، با جدیت بیشتری این کار را انجام میدهند.
۵. برنامه JusTalk
یکی از پیامرسانهای کمتر شناخته شده در زمینهی برقراری تماسهای تصویری، JusTalk است. با استفاده از این اپلیکیشن شما قادر خواهید بود محیط ظاهری برنامه مورد استفادهتان را هرطور که میخواهید تغییر دهید. همچنین در حین برقراری تماسهای تصویری میتوانید با استفاده از ویژگی Doodle در آن به نقاشی بپردازید.ویژگی گفته شده در JusTalk میتواند تا حدی به جذابیت تماسهای تصویری اضافه کند. این اپ به طور رایگان در دسترس قرار دارد اما برای استفاده از تمها و برخی دیگر از ویژگیهای اضافهی محیطی باید از پرداخت درون برنامهای آن استفاده کنید.
۶. اپلیکیشن WhatsApp
واتساپ بیشترین تعداد کاربر را در جهان دارد و ازآنجاکه یکی از پیامرسانهای محبوب داخل ایران نیز محسوب میشود، شاید خیلی از شما هم از قابلیت تماس تصویری آن باخبر باشید. تماس تصویری چند ماه بعد از تماس صوتی به قابلیتهای واتساپ اضافه شد که از کیفیت مناسبی برخوردار است.
واتساپ هم میتواند کنفرانس ویدیویی را با حضور چند کاربر همزمان برگزار کند؛ اما مانند اسکایپ یا زوم نمیتواند قابلیتهای بیشتر برای جلسات کاری دراختیار کاربرانش قرار بدهد؛ بههمیندلیل، از این نرمافزار برای تماسهای دوستانه یا دورهمیهای آنلاین استفاده میکنند.
واتساپ از سرورهای فیسبوک برای تماسهای تصویری استفاده میکند و معمولاً در ایران با سرعت اینترنت مطلوب میتوانید کیفیت مناسب را دریافت کنید. باوجوداین، واتساپ در ایران همچنان به رقیب خودش، یعنی اسکایپ، در کیفیت چشمگیر تماسهای ویدیویی نمیرسد. البته واتساپ رابط کاربری سادهتر و کاربرپسندتری از دیگر پیامرسانهای دیگر دارد.
۷.برنامه Discord
اپلیکیشن Discord یکی از عناوین محبوب در نزد گیمرها است که میتوان از آن برای برقراری تماس تصویری نیز استفاده نمود. سرویس استریم داخلی این پلتفرم میتواند از حداکثر ۵۰ کاربر پشتیبانی به عمل آورد؛ اگرچه عنوان شده است که این مقدار موقت خواهد بود و احتمال دارد دوباره به سقف ۱۰ کاربر بازگردد.برنامه دیسکورد در کنار سیستم عاملهای موبایل، برای ویندوز و مک نیز عرضه است و امکان دسترسی به آن از طریق مرورگر با نسخه تحت وب هم وجود دارد. البته قابلیتهای آن در مقایسه با رقبا کمی محدودتر است و شاید گزینهای برای استفاده جدی و دائمی محسوب نشود.
۸. FaceTime
اینبار فقط با کاربران سیستمعامل iOS کار داریم. فیستایم یکی از اپلیکیشن های محبوب اپل است که ازطریق آن میتوانید با گوشی آیفون خود با کاربران دیگر تماس تصویری برقرار کنید و از کیفیت و سرعت اتصال رضایتبخش آن بهرهمند شوید.
این اپلیکیشن قابلیت سینکشدن با تمامی دستگاههای مجهز به iOS شما را دارد و زمانیکه با فیستایم شما تماس گرفته میشود، تمامی دستگاههایتان اعلان را دریافت میکند و بدینترتیب خیالتان راحت خواهد بود که هیچ تماس فیستایمی را از دست نخواهید داد. فیستایم بهصورت پیشفرض روی تمامی گوشیهای اپل نصب است؛ اما برای مک و دیگر دستگاهها باید ازطریق اپاستور آن را پیدا و نصب کنید.
۹. برنامه Signal
پیامرسان سیگنال یکی از امنترین گزینهها برای ارتباط متنی، صوتی و تصویری محسوب میشود و در نزد علاقهمندان به حفظ حریم شخصی، از جایگاه ویژهای برخوردار است. تمامی ارتباطات در این اپ به صورت رمزگذاری سرتاسر (End to End) صورت میگیرند.
تمرکز توسعهدهندگان Signal بیشتر روی تماسهای فرد به فرد بوده است و امکانات چندانی در زمینه تماسهای گروهی ارائه نمیشود. همچنین تمامی ویژگیها کاملا رایگان هستند و کاربران به کد منبع برنامهها هم دسترسی خواهند داشت.
۱۰. اپلیکیشن Whereby
Whereby را میتوان یکی از اپلیکیشن های باکیفیت ویدیوکال توصیف کرد. نسخهی رایگان این برنامه امکان برقراری تماسهای ویدیویی با حداکثر ۱۰۰ شرکتکننده را فراهم میکند. این برنامه بهطورپیشفرض اتاقهای ایجادشده را قفل میکند و میزبانها میتوانند تعیین کنند چه کسی وارد اتاق شود. این اپلیکیشن مثل Zoom و Google Meet، امکان ایجاد یک پیوند برای هر تماس ویدیویی را ارائه میدهد که با اشتراکگذاری آن با دوستان خود، میتوانید آنها به تماس تصویری خود دعوت کنید.
گفتنی است نسخهی رایگان این برنامه امکان برقراری تماسهای تصویری یکبهیک نامحدود و ۴۵ دقیقه برای تماسهای ویدیویی را ارائه میدهد. Whereby بهطورهوشمند با یوتیوب، Outlook، گوگلدرایو، ترلو، اسلک و Miro یکپارچه میشود تا هنگام برقراری تماسهای ویدیویی، بتوانید با همکاران خود کار کنید. علاوهبراین، امکان سفارشیسازی ظاهر و برند مدنظر شما برای اتاقها دردسترس است. از دیگر ویژگیهای این پلتفرم میتوان به امکان استفاده از تختهسفید مجازی Miro و واکنش به تماسهای زنده با شکلکها اشاره کرد.